Diever in diepe rouw na verongelukken bekende plaatsgenoot

Diever - Diever verkeert in diepe rouw na een dodelijk ongeval dat maandagavond plaatsvond in Uffelte. Bij dat ongeval is de 77-jarige Albert Kragt uit Diever om het leven gekomen en zijn 75-jarige echtgenote Dinie zwaargewond geraakt.

Albert Kragt is een bekende inwoner van Diever. Hij is jaren eigenaar geweest van dorpscafé en restaurant De Lange aan de Kruisstraat. Als uitbater van deze horecagelegenheid ontfermde hij zich al dagelijks over de eenden in de naast het café gelegen eendenvijver.

Na zijn pensionering verhuisde Kragt naar een woning aan Het Kasteel, tegenover de eendenvijver. Dagelijks was hij bij de vijver te vinden. Zo zorgde hij ’s morgens en ’s middags dat de watervogels te eten kregen en hield de hokken en de vijver schoon. Kragt haalde het voer voor de eenden bij de groothandel en de rekening werd betaald door de supportersvereniging van de voetbalvereniging Diever/Wapse. Dankzij Albert Kragt lag de voor Diever zo kenmerkende eendenvijver er altijd keurig bij. Veel ouders uit Diever en omgeving bezochten net als veel toeristen in de zomermaanden de vijver met hun kinderen.

In het dorp Diever waar ook de zoons en kleinzonen van Albert Kragt wonen, is het verdriet groot. Een aantal vrijwilligers uit het dorp meldde zich vanmorgen al op het gemeentehuis. Niet alleen om het verdriet te delen, maar ook om te overleggen hoe de zaken rondom de eendenvijver op korte termijn opgepakt moeten worden.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!