Staphorst al vroeg uit bekertoernooi na verloren strafschoppenreeks

Noordscheschut- Hoofdklasser Staphorst is al vroeg uit het bekertoernooi geknikkerd. In Noordscheschut verloor de ploeg van trainer Paul Weerman na strafschoppen van de plaatselijke eersteklasser. Na reguliere speeltijd was het duel in 1-1 geëindigd waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Ruben Kin en Mike Reuvers mistten voor Staphorst terwijl de thuisploeg alles erin schoot.

Staphorst was op het goed bespeelbare veld in Noordscheschut wel de betere ploeg, maar hele grote kansen bleven het eerste half uur uit. De beste mogelijkheid was voor Mike Reuvers die zijn inzet door de doelman net naast getikt zag worden. Noordscheschut was na een half uur spelen voor het eerste echt gevaarlijk, maar opende wel meteen de score. Een vrije trap van Melvin Mol werd door doelman Rene Oosterhof gestopt, maar de rebound was een prooi voor Nick Koster die zo de 1-0 scoorde. Met die stand werd ook de rust bereikt waardoor Staphorst na rust aan de bak moest.

Dit deden de bezoekers ook met overtuiging en dat leverde een flink overwicht op. De eerste grote kans werd door Mike Reuvers nog op de benen van de doelman geschoten, maar de volgende kans was raak voor de rappe buitenspeler. Hij wipte de bal over de uitkomende keeper heen en maakte zo de 1-1. Staphorst drukte door en wilde het duel in reguliere speeltijd beslissen. Het kreeg daartoe de kans via Martin van 't Ende die de bal in het lege doel had kunnen schuiven. Hij faalde waardoor het 1-1 bleef en strafschoppen de beslissing moeten brengen. Ruben Kin schoot de tweede van Staphorst op de paal en nadat Noorscheschut viermaal scoorde mistte ook Mike Reuvers waardoor Staphorst al vroeg is uitgebekerd.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!