Overijsselse Merentocht zoekt ‘volgende generatie’

Steenwijkerland - De Overijsselse Merentocht (OMT) start een zoektocht naar de volgende generatie schaatsbestuurders. Op die manier wil het huidige bestuur garanderen dat kennis en ervaring niet verloren gaat.

Ook werkt de organisatie aan een andere bestuursstructuur met meer verantwoordelijkheden voor de verschillende commissies. Die boodschap vertelde voorzitter Roelof Groen tijdens de traditionele jaarvergadering van de Overijsselse Merentocht. Vertegenwoordigers van alle ijsclubs in Steenwijkerland trokken daarvoor weer naar Restaurant Geertien, sinds jaar en dag het onderkomen voor de OMT-vergaderingen.

Groen deed daar de oproep aan de ijsclubs om jonge bestuurders aan te dragen. ,,Ons huidige bestuur bestaat uit mensen met veel kennis en ervaring. Als die wegvallen ontstaat er een gat, ondanks dat ons draaiboek staat als een huis. Daarom moet de volgende generatie langzamerhand opstaan”, aldus de voorzitter.

Meer verantwoordelijkheden naar de commissies delegeren

Bedoeling is bovendien dat het huidige aantal dagelijkse bestuursleden kleiner wordt. Van die bestuurders neemt de OMT geen afscheid, benadrukt Groen. ,,Wij werken met verschillende commissies, zoals Start- en Finish, de Wedstrijdcommissie, de Toercommissie, ICT en PR. Al die commissies leveren nu leden voor het dagelijks bestuur en dat vergadert elke maand. Omdat de organisatie zo goed staat, is dat wellicht niet nodig. We willen meer verantwoordelijkheden naar de commissies delegeren”, aldus Groen.

Wat hem betreft zijn ook bestuurders welkom die niet bij een van de veertien ijsclubs is aangesloten. Zij komen dan in het bestuur van een monstertocht door Weerribben en Wieden, waar een kleine achtduizend leden reikhalzend naar uitkijken.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!