Bruisend ZP denkt na over uitbreiding in Zuidwest-Drenthe

Bruisend ZP zoekt nadrukkelijk samenwerking met gelijkgestemde organisaties in andere gemeenten. Over de oprichting van Bruisend ZP Zuidwest-Drenthe wordt al nagedacht.

De vereniging voor zelfstandig professionals in De Wolden en Hoogeveen werkt al langer samen met Meppel en Westerveld. Nu ZP Westerveld wat op z’n gat ligt vanwege bestuursperikelen, willen de bestuurders in De Wolden graag de regio uitbreiden. Bruisend ZP heeft de toevoeging ‘De Wolden’ er al afgehaald, omdat er vanuit Hoogeveen belangstelling kwam om mee te doen. „De club in Meppel is een vrij actieve, maar op het platteland is het allemaal wat uitgestrekter”, constateert penningmeester Koos Hulzebos van Bruisend ZP.

Secretaris Ank de Haan constateert dat er veel keukentafelprofessionals zijn, die elkaar zakelijk goed aan kunnen vullen. Wat het bestuur betreft – Rigina Zuidema is voorzitter – moeten gemeente- en zelfs provinciegrenzen eigenlijk helemaal geen rol spelen. „We zoeken sowieso verbinding met netwerken buiten De Wolden, zo waren we onlangs te gast bij ZPN in Zwolle en troffen ook de collega’s van Steenwijkerland en Zwartewaterland. We zijn bezig om onze strategie verder uit te werken’, vertelt Hulzebos. ‘De Wolden alleen is eigenlijk te klein”, ziet De Haan ook wel.

„Maar er zijn ZP’ers genoeg, alleen hoe krijg je die georganiseerd? We trekken vooral de zakelijke dienstverlening en ik weet ook wel dat de mensen uit de agrarische- en bouwwereld minder interesse hebben in onze club. We moeten ze nog wat beter aanspreken”, denkt Hulzebos.

Westerbergen

De eerste grote activiteit staat gepland voor donderdag 21 november in een zaal van vakantiepark Westerbergen. Dan vindt een avond plaats voor alle ZP’ers in Meppel, De Wolden, Westerveld en omgeving. „We hebben al twee keer samen wat georganiseerd, nu zijn wij aan de beurt”, zegt Ank de Haan. „Dit evenement is ook bedoeld om ons te positioneren”, benadrukt de penningmeester. Het thema van deze bijeenkomst is hoe koude acquisitie toch heel warm kan zijn, de kunst van een goed gesprek volgens Maria Boelens.

Maria Boelens, (1969) werkte na haar opleiding in diverse leidinggevende commerciële en advies- functies bij ABN AMRO en Delta Lloyd. In 2012 schreef zij het succesvolle boek „Klanten komen altijd van rechts”, waarin ze de klantgerichtheid in de Nederlandse retailbranche op pakkende wijze analyseerde en beschreef. Sinds 2013 is Maria Boelens partner bij Triple Blended; een landelijk trainingsbureau voor klantsucces, leiderschap en ondernemersvaardigheden. Met meer dan 15 jaar ervaring stellen zij hun expertise ter beschikking voor het succesvoller maken van MKB-ondernemingen, grote ketens en organisaties in retail, horeca en dienstverlening. Zo trainde Triple Blended bijvoorbeeld Aldi, van Haren en PostNL.

Lastig onderdeel

Maria verzorgt een presentatie over haar kijk op, zoals ze het zelf zegt, haar hobby: koude acquisitie. Voor velen een lastig onderdeel van het ondernemerschap; voor Maria een uitdaging waaruit ze juist veel voldoening haalt. Ook andere ZP-netwerken uit de omgeving zijn benaderd, andere zelfstandigen zijn van harte welkom. De avond begint om 19.30 uur.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!