Concert in Grote kerk Dalfsen

Dalfsen - Sopraan Ivette van Laar en pianiste Elen Lutz spelen samen op zondag 17 november de liederencyclus Frauenliebe und Leben van Robert Schumann in de Grote Kerk van Dalfsen.

Hun optreden begint om 15.00 uur. Op het programma staan daarnaast nog enkele liederen van Bertha Frensel Wegener-Koopman, Cécile Chaminade en Luciano Berio.

Frauenliebe und Leben is een gedichten cyclus geschreven door Adelbert von Chamisso in 1830. De gedichten beschrijven het verloop van de liefde van de vrouw voor haar man, vanuit haar gezichtspunt, vanaf de eerste ontmoeting, tot het huwelijk, tot zijn dood en daarna.

Een selectie van de gedichten is door diverse componisten op muziek gezet, waarvan de versie van Robert Schumann (zijn opus 42) het meest bekend is.

Ivette van Laar is een eigenzinnige zangeres met een grote voorliefde voor onbekend en avontuurlijk repertoire. In 2002 haalde zij haar Bachelor diploma aan het conservatorium in Enschede, in 2006 sloot zij de Voortgezette Kunstopleiding Muziek aan de Messiaen Academie (Enschede/Arnhem) af bij Harry van Berne, Marien van Nieukerken en Pierre Mak.

Van Laar was al eerder in Dalfsen. Tijdens Kunst om Dalfsen 2017 trad zij samen met Jeroen den Herder (cello) op bij de fototentoonstelling ‘Heimat’ van Ellen Korth in de Grote Kerk.

Ellen Lutz studeerde piano klassiek en kamermuziek bij Michael Davidson en Kelvin Grout aan het conservatorium van Rotterdam, het huidige Codarts. De liefde voor het lied en de liedbegeleiding ontstond toen zij aan ditzelfde conservatorium begeleidster van de zangklas werd. Zij volgde masterclasses bij onder anderen Aquiles Delle Vigne, Edith Fischer en Paul Koomen. Ook begeleidt zij violisten en vele zangkoren. Naast het uitvoeren van kamermuziek geeft zij les in haar eigen praktijk.

De kerk is open om 14.30 uur. De toegangsprijs is in de voorverkoop € 13,- en € 15,- in de kerk. Voor kaartverkoop kunt u terecht op onze website www.cultureelcafedalfsen.nl en bij de Read Shop of de Primera te Dalfsen.

Voor meer informatie, zie www.cultureelcafedalfsen.nl, of bel 0529-432 798.