SKOA presenteert het Duo Berends en Van Vuuren

Balkbrug - De Stichting Kamermuziek Oud Avereest organiseert al vele jaren klassieke concerten in de Reestkerk. Zondag 17 november staat er een concert van het Duo Berends en Van Vuuren op het programma.

Marit Berends (cello) en pianiste Jacoline van Vuuren vormen het duo sinds 2017.

Vanaf hun eerste samenwerking ontdekten zij hun gemeenschappelijke liefde voor het prachtige cello-piano repertoire. Hun gedeelde enthousiasme en ambitie resulteerde in het ontstaan van Duo Berends en van Vuuren.

Het duo treedt op in kamermuziekseries zoals bij de SKOA, maar ook verzorgen Berends en Van Vuuren huiskamerconcerten en treden zij op bij bijzondere gelegenheden. Het repertoire van Duo Berends en van Vuuren is gevarieerd: de mooiste werken in de cello/piano literatuur, Fantasiestücke van Schumann, Cellosonate in e van Brahms en andere prachtige werken zoals van De Falle en Rachmaninov. De stijl van dit duo kenmerkt zich door muzikale diepgang, een gedegen uitvoering van de werken en een persoonlijke presentatie afgestemd op het publiek.

Marit Berends rondde haar masterstudie cello af met een modern- en barokrecital aan de Messiaen Academie in Arnhem. Naast haar duo met Jacoline van Vuuren speelt zij regelmatig mee in de uitvoeringen van de Mattheus en Johannes Passion en heeft zij een eigen coach- en lespraktijk.

Jacoline van Vuuren studeerde in Zwolle aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Als pianiste heeft zij zich breed ontwikkeld en speelt ze van barok tot moderne muziek. Als pianiste begeleidt Van Vuuren diverse koren, daarnaast heeft zij een eigen lespraktijk.

Het concert in de Reestkerk begint om 15.00 uur. De zaal is een half uur eerder geopend. Sinds dit seizoen is het mogelijk om vooraf kaarten te reserveren via www.skoaconcerten.nl. ‘Steeds meer bezoekers maken van deze mogelijkheid gebruik’, laat de organisatie weten.