Leerlingen Terra in debat over duurzaamheid

Meppel - Leerlingen van Terra Meppel gingen dinsdag met elkaar in debat over ‘Duurzaamheid’. Dit als start voor de volgende periode van het profielvak ‘Tussen Productie en Verkoop’.

Zo’n 80 leerlingen werden in de kantine van de school welkom geheten door debatleider en directielid M. Tempelman. De studenten mochten een half uur debatteren over onder andere de noodzaak van een ‘Duurzaamheidscentrum’ in Meppel en de zorgen over de toekomst. De jury bestond uit de voltallige directie, met daarnaast wethouder Jaap van der Haar. De wethouder leverde samen met de leerlingen, directie en meerdere docenten met uitdagende stellingen een bijdrage aan het debat.

Spannend

Tijdens het debat kwamen de leerlingen erachter dat het best moeilijk en spannend is om voor hun mening uit te komen en die goed te onderbouwen. „We hadden het goed voorbereid, maar als je daar staat weet je ineens niet meer wat je moet zeggen”, was de reactie van sommige leerlingen na afloop. Uit het debat bleek uiteindelijk dat er meerdere antwoorden zijn. Luisteren naar elkaar en blijven nadenken over oplossingen is de opdracht voor iedereen.

„Nemen we verantwoordelijkheid en kunnen we onszelf in de spiegel aankijken bij alles wat we doen, of wachten we op gedwongen maatregelen die ons heel veel gaan kosten” was de eindstelling waarmee de leerlingen uit elkaar gingen. Wethouder Van der Haar nodigde de studenten na afloop uit om het volgende debat echt in de raadzaal te doen.