Opvallend: meer mensen bezoeken bioscoop

Aangeboden door: The Bagstore

Sinds 2007 is het bioscoopbezoek met 55 procent gestegen. Dat zou je toch niet verwachten met streaming-diensten als Netflix.

Je kent het wel. Het is weekend, je smijt je weekendtas werktas in de hoek en je verheugt je er al op: je favoriete serie kijken op je eigen beeldbuis of laptop. Heerlijk vanaf je comfortabele bank, met een snack bij de hand. Dan denk je er niet aan om naar de bioscoop te gaan.

Toch blijken veel mensen regelmatig daar de voorkeur aan te geven. De bioscoop is nog altijd een hit. Natuurlijk voor films die je thuis niet kunt zien, maar ook als uitje. En om dat enorme grote beeldscherm. Een film komt toch anders binnen dan via een klein laptopscherm. 

Nóg niet op z’n retour

Dat heeft er mogelijk voor gezorgd dat de bioscoop, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, niet op z’n retour is. Gelijkertijd laat een rapport van ABN AMRO zien dat steeds meer mensen wel menen dat Netflix meer en meer een geduchte concurrent wordt. 

Daarom zouden de bioscopen zich veel meer moeten gaan onderscheiden en net dat extra’s bieden waardoor je toch voor die bios blijft kiezen. Je moet er immers ook voor betalen, en als je met je rains rugzak weer eens door het slechte natte weer die kant op fietst, wil je daar wel wat voor terug. 

Netflix rukt op

Als suggestie worden comfortabele stoelen genoemd, meer beenruimte en kaartjes met vroegboekkorting. Misschien kunnen lekkere hapjes (niet louter popcorn) en drankjes mensen net dat zetje geven. Hoef je je Ted Baker tas helemaal niet mee te nemen. Denk aan gezond en vega bijvoorbeeld. Of extra verkoop van bijvoorbeeld muziek of boeken die met de hoofdfilm te maken hebben. 

Het zou allemaal kunnen helpen om het bioscoopbezoek op peil te houden. Want Netflix rukt op. En laten we eerlijk zijn; films zijn vaak niet lang in de bioscoop te zien. Thuis kun je kijken wanneer je wilt en heb je tijd genoeg. 

Abonnement of de bios?

Let wel even op het feit dat Netflix een stokje gaat steken voor gedeelde abonnementen tussen mensen die niet in hetzelfde huis wonen. Daar krijg je als ‘onbetaald gebruiker’ binnenkort een melding van en dan moet je een keuze maken. Een eigen abonnement of naar de bios. Wat zou jij doen?