De e-bike groeit nog altijd in populariteit

Aangeboden door: Stella Fietsen

De e-bike stijgt snel in populariteit. Wist je dat nergens in Europa zoveel e-bikes worden verkocht als in Nederland? Dat is natuurlijk niet voor niets. Ondanks het relatief vlakke landschap in Nederland biedt het grootste kenmerk van een e-bike, de trapondersteuning, uitkomst.

Maar dat is niet het enige. De e-bike biedt namelijk nog veel meer voordelen, waardoor de populariteit goed te verklaren valt.

Passend alternatief voor woon-werkverkeer

De e-bike biedt niet alleen uitkomst binnen vrijetijdsbesteding, ook op andere gebieden blinkt deze uit. Neem bijvoorbeeld het woon-werkverkeer en de alsmaar toenemende filedruk. Het fileprobleem kost de maatschappij jaarlijks miljarden, waardoor de overheid met maatregelen komt. Zo wordt men gestimuleerd om de auto definitief te verruilen voor andere vervoersmiddelen zoals de elektrische fiets. Echter is dit streven natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Nederlanders zijn gewend aan de voordelen die de auto biedt en denken hier min of meer afhankelijk van te zijn.

Als echter wordt gekeken naar de voor- en nadelen van de auto en de elektrische fiets binnen het woon-werk verkeer, is de auto eigenlijk helemaal niet zo aantrekkelijk. Een forens reist net als iedere andere forens voornamelijk in de spits en krijgt hierdoor regelmatig te maken met file. Dit kan behoorlijk veel tijd in beslag nemen. Ook op dit punt biedt de e-bike uitkomst. Met een e-bike vermijd je namelijk de file en ben je vaak sneller op je werk dan met de auto. Daarnaast zijn langere afstanden met een elektrische fiets prima te overbruggen. Zo is een afstand van 15 tot 20 kilometer goed te doen. Ook als je met de trein reist is de elektrische fiets een fijne reisgezel. Zo kun je in plaats van overstappen op de bus of op de tram ook kiezen voor de elektrische vouwfiets!

Vanaf 1 januari 2020 wordt e-bike lease voor werknemers enorm interessant. Door een wetswijziging gelden er vanaf volgend jaar nieuwe bijtellingsregels voor een zakelijke lease e-bike. De bijtelling bedraagt dan nog slechts 7% over de aanschafprijs, waardoor de e-bike slechts enkele euro's per maand kost. 

E-bike aanschaffen? Ga naar een e-bike specialist

Een e-bike aanschaffen doe je niet zomaar. Er zijn veel verschillende modellen op de markt, allen met hun eigen specifieke technische kenmerken. Daarnaast is het aanschaffen van een e-bike een behoorlijke investering. Laat je daarom altijd van tevoren goed adviseren bij een specialist zoals Stella Fietsen. In september werd Stella uitgeroepen tot ‘Beste Winkelketen van Nederland’ in de categorie Fietsen en liet zij gerenommeerde zaken als Fietsenwinkel.nl en BikeTotaal achter zich.

“Het is fantastisch nieuws dat de consument ons beoordeelt als Beste Winkelketen in de categorie Fietsen. In het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan een nieuw winkelconcept. Dit concept is bedoeld om de klant een unieke ervaring mee te geven en de klantbeleving in de winkel te vergroten. Deze prijs is een kroon op ons werk en een blijk van waardering vanuit de consumenten. Daar zijn we heel blij mee en trots op!”, vertelt Johan Makaske, woordvoerder van Stella.