Buren zijn weer boos op de AMBC: Er zou gecrost zijn

Staphorst - Buren eisen nu via een advocaat dat de gemeente handhavend optreedt, omdat de AMBC gecrost zou hebben, terwijl dat in strijd is met de vergunning.

De AMBC mag verder met het opknappen en overlastvrij maken van het crossterrein aan de Spoordijk in Staphorst. De Raad van State gaf onlangs de gemeente gelijk die de motorsportvereniging een nieuwe omgevingsvergunning gaf, na jarenlange juridische procedures met de buurt, eindigend bij de Raad van State. Toch lijkt het conflict met de buren niet voorbij.

Dwangsom

De buren eisen een dwangsom, de gemeente wees dit deze zomer af, waarna vier buren een advocaat inschakelden om hun eisen kracht bij te zetten. Ze gaan nu naar de onafhankelijke gemeentelijke commissie voor de bezwaarschriften. De gemeente zegt geen overtredingen geconstateerd te hebben, maar daar nemen de buren geen genoegen mee. Er is volgens hen in het verleden al zo vaak gedoogd dat huidige overtredingen onmiddellijk bestraft dienen te worden. Dit gebeurt niet en daarom zegt de advocaat dat de gemeente handelt in strijd met behoorlijk bestuur.

AMBC-voorzitter Bé Veen is teleurgesteld. Hij had gehoopt dat de strijdbijl eindelijk begraven kon worden en dat zowel de AMBC als de buurt als goede buren verder zouden kunnen gaan. „Het houdt maar niet op”, zegt Veen. „Het is vervelend wanneer je iemand de hand wilt reiken om dan weer in een ander juridisch traject terecht te komen.”