Menigte geniet 'Off the Road'

Balkbrug - Ook dit jaar hebben de vrijwilligers van de MAC van Dedem weer een prachtige route uit weten te stippelen voor de Off the Road Rit Balkbrug. De zevende editie bracht meer dan achthonderd deelnemers aan de start. Veel lokale en regionale rijders, maar ook deelnemers die voorafgaand aan de start in Balkbrug al een paar uur achter het stuur van de auto gezeten hadden.

Klokslag half tien vertrokken de eerste deelnemers voor een rit over ruim vijftig kilometer. Dankzij tientallen landeigenaren kon er een gevarieerde route aangelegd worden rondom Balkbrug. Bij alle passages waar deelnemers en overige weggebruikers elkaar konden treffen stonden vrijwilligers klaar om alles in goede banen te leiden. ‘Het is allemaal erg goed gegaan’, zegt bestuurslid Dik de Weerd terwijl de laatste rijders net vertrokken zijn. ‘De mensen van het Rode Kruis zijn nog niet in actie gekomen en dat is goed.’ Best bijzonder, want niet iedere deelnemer is een ervaren rijder en het parkoers is behoorlijk pittig. ‘Zeker op die stukken grond waar dit jaar aardappels hebben gestaan’, vult Geerlig Lammersen aan. ‘Die grond is helemaal losgewoeld en de motoren trekken er direct een diep spoor in, dit in tegenstelling tot de maisgrond die veel harder is.’ Het zijn juist die verschillen die het voor de deelnemers aantrekkelijk maken om off the road te kunnen rijden.

Her en der zijn prachtige lussen getrokken in de weilanden. Het levert prachtige taferelen op voor de vele toeschouwers. Ook de Brug van Balkbrug, dit jaar gelegen bij de Achterweg, is een publiekstrekker van formaat. De bewoners van de nieuwe woningen aan Sluis V hebben hun ogen uitgekeken van al die motoren en quads die praktisch door hun achtertuin kwamen rijden. Er is geen enkele wanklank te horen, eerder bewondering voor de prestatie van de deelnemers. En de inzet van de MAC van Dedem. Zij zorgen er direct na afloop van het evenement voor dat zoveel mogelijk land en paden weer worden hersteld.