Hersteld hervormde kerk koopt boerderij Kruidhof (en niet Museum Staphorst)

Staphorst - De meest besproken boerderij van Staphorst is verkocht. De Hersteld hervormde kerk kocht de boerderij van Kruidhof. Zowel de kerk als de verkoper bevestigen dat.

Museum Staphorst vist achter het net. Het museum wilde dolgraag de hoeve kopen om de boerderij bij het museumcomplex aan te trekken. Het was een unieke kans. Het erf van de buurman komt immers maar één keer te koop. Er waren allerlei plannen gemaakt hoe het er uit zou komen te zien. De gemeente Staphorst zou de aankoop moeten financieren, maar die wilde niet tussen de 4 en 5 ton uitgeven toen duidelijk werd dat er grote financiële problemen waren. Naar verluidt deed de gemeente wel een bod, maar dat was te laag.

De Hersteld hervormde kerk is nu de eigenaar geworden van de voormalige meubelmakerij. De hoeve ligt schuin tegenover de kerk. Voorzitter van de kerkvoogdij Harm Mokken bevestigt de aankoop. De kerk wil in elk geval het voormalige winkelpand naast de boerderij verbouwen tot kerkelijke ruimte. Een jaar of 6 geleden bouwde de kerk een nieuw kerkelijk centrum, maar die zit nu al helemaal vol. Ook wil de kerk het perceel gebruiken voor de stalling van de honderden fietsen op de zondagen. Wat de kerk met de boerderij wil, is nog niet duidelijk.