Kaarsjes gaan aan op Wereldlichtjesdag

Meppel - Op 8 december is het Wereldlichtjesdag. Overal ter wereld komen mensen samen om met elkaar alle overleden kinderen te herdenken. In Meppel worden de kaarsjes om 19.00 uur aangestoken bij De Poort, aan de Zomerdijk 10a.

Bij de ingang van de begraafplaats gaan de lichtjes branden om alle overleden ‘stille’ kinderen te herdenken. De namen van de kinderen worden voorgedragen, de kaarsjes aangestoken en de aanwezigen luisteren naar gedichten en muziek.

Wereldlichtjesdag

„Op Wereldlichtjesdag staan wij met elkaar stil om alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook zijn overleden. Baby’s, stil geboren baby’s, jonge kinderen, pubers of volwassen kinderen. Het zijn de kinderen die herdacht worden. Of het verlies recent is of jaren geleden, iedereen die zich verbonden voelt is op deze bijzondere avond van harte welkom”, zegt uitvaartverzorger Annerie Kremer.

Herdenken van de overleden kinderen gebeurt door de ouders, broers, zussen, oma’s en opa’s, neven, nichten, vrienden en andere betrokkenen. Vanaf 18.30 uur zijn nabestaanden welkom en om 19.00 uur worden de kaarsjes aangestoken en vormt er een lint van licht en verbondenheid. „Met elkaar luisteren wij naar livemuziek, wij zorgen voor de kaarsjes en warme chocolademelk, koffie en thee.”

Naam doorgeven

De toegang is gratis. Wie een naam wil doorgeven die genoemd mag worden, kan deze mailen naar: annerie@kremeruitvaartzorg.nl of doorgeven via: 0522-245021.