Schoenenactie voor stichting Congo bij Vriend en Fahner

Meppel - Vriend Sport & Fashion en Schoenservice Fahner steunen Stichting Congo. Mensen kunnen hun oude schoenen inleveren bij beide zaken.

Mensen kunnen hun oude sportschoenen vanaf 20 november inleveren bij de sportzaak van Jeroen Vriend aan de Hoofdstraat 14 voor 10% korting op een nieuw paar. Schoenservice Fahner repareert de schoenen. De oude schoenen worden verscheept naar de Democratische Republiek Congo, waar ze nog goed gebruikt kunnen worden.

Reparatie

Fahner repareert de kapotte sportschoenen die ingeleverd worden bij Vriend. "Aan kapotte schoenen hebben de mensen in Congo helemaal niets”, zegt Jeanet Fahner. ,,Wij doen graag de reparaties, zodat de oude schoenen ook echt goed gebruikt kunnen worden. Voor de mensen daar zijn sportschoenen onbetaalbaar. Als wij zo ons steentje bij kunnen dragen aan het goede doel, dan doen we dat met alle plezier”, vertelt Jeanet, die samen met haar man Gert en zoon Tom het familiebedrijf aan de Prinsenstraat runt.

Oude sportschoenen kunnen een maand lang ingeleverd worden bij Vriend Sport & Fashion. "We willen de mensen in Congo steunen”, zegt Jeroen Vriend. "Zij hebben niet het geld om de schoenen te kopen. Zij zijn blij met de schoenen die we normaal naar het grof vuil brengen, omdat ze te strak zitten of versleten zijn. Wij spreken nu de waardering uit voor de klanten die hun schoenen terugbrengen door ze korting te geven.”

Medewerking

Mensen kunnen hun oude sportschoenen altijd langsbrengen bij Schoenservice Fahner, met de vermelding dat het voor de Stichting Congo is. Beide bedrijven zorgen ervoor dat de schoenen terechtkomen bij Guy Okamba, drijvende kracht achter deze stichting. Hij is erg blij met de medewerking van Vriend en Fahner.

,,Ik vind het prachtig dat deze mensen maatschappelijk betrokken zijn. Ze willen iets betekenen voor de mensen daar. Mensen die de schoenen hard nodig hebben. Met sportschoenen en oude tenues uit Nederland zorgen we ervoor dat de jongeren uit de problemen blijven. Dat ze ergens naar toe kunnen om te sporten en zich kunnen uitleven. Zo voorkomen we dat ze in het criminele circuit belanden. Dat is althans ons doel. Elke cent die mensen aan de Stichting Congo schenken wordt besteed aan de projecten daar, zoals onderwijs, tienermoeders en landbouw. Het geld komt goed terecht. Ik ben heel blij met de extra medewerking van betrokken ondernemers.”