Bloemisterij Slagter in nieuw jasje: Bloemrijk Ruinen

Ruinen - Bloemisterij Slagter krijgt na meer dan dertig jaar een nieuw jasje. Waar het eind jaren ‘80 allemaal begon voor de familie Slagter aan de Westerstraat, gaat de vertrouwde bloemenwinkel per 2020 verder onder de naam Bloemrijk Ruinen.

Met oude bekenden Nienke Hakkert en Renate Meijer aan het roer krijgt de boetiek een nieuwe huisstijl.

Maar niet alleen de uitstraling van de winkel gaat op de schop. „We willen meer cadeau-artikelen gaan aanbieden, van groot tot klein. De focus gaat ook liggen op planten en decoratie voor thuis. En uiteraard op bloemen, want die zijn hipper dan ooit”, lacht Nienke. Alle nieuwe artikelen worden aangeboden in een opgefriste winkel.

Openingstijden

Ook is iedereen vanaf 2020 tussen de middag welkom bij Bloemrijk Ruinen. „We merken dat klanten het toch prettig vinden als ze ook tussen 12.00 en 13.15 uur bij ons terecht kunnen”, vertelt Renate. „Dus daar komen we de mensen dan ook graag in tegemoet. Vanaf het nieuwe jaar zijn we alleen op maandagochtend en zondag gesloten. Flink aanpoten de hele week, maar dat komt vast goed.” Wie buiten deze tijden om toch bloemen wil bestellen, kan dat nu ook via de mail doen.

Annie Slagter, die de winkel jaren geleden opende, ziet dat het goed is. „We bedanken iedereen die jarenlang Bloemisterij Slagter het vertrouwen heeft gegund en we hopen dat zij het vertrouwen doorgeven aan de meiden van Bloemrijk Ruinen. Een nieuwe start voor ze, maar ze hebben al veel ervaring.”

Milieubewust inkopen

De dames werken nu al acht jaar samen, maar na de jaarwisseling zitten ze zelf ook volledig achter de knoppen van de bloemisterij. Wat ook niet uit kan blijven in deze tijd is de duurzaamheid. Nienke en Renate nemen deze flink onder de loep. „Meer milieubewust inkopen. Duurzaam folie om de boeketten en meer papier gebruiken. We willen ook daarin ons steentje bijdragen”, zegt Renate.

Tot 31 december kunnen klanten hun cadeaubonnen van Slagter nog inleveren aan de Westerstraat. Een paar dagen later, op 4 januari, wordt de nieuwe winkel feestelijk geopend. Misschien is het dan wat te koud om de bloemetjes buiten te zetten, maar feestelijk wordt het hoe dan ook.

„Iedereen mag een kijkje komen nemen die dag. We hopen dat we zo veel mogelijk mensen onze winkel kunnen laten zien”, stralen Nienke en Renate.