Wedstrijdseizoen Volonté begint met internationaal toernooi

Meppel / Breda - Voor twaalf teams van Volonté Acrogym begint dit weekend het wedstrijdseizoen. De Meppeler club neemt - onderhand traditiegetrouw - deel aan het jaarlijkse internationale toernooi in Noord-Brabant.

Volonté is namelijk voor de zevende keer op rij present bij de strijd om de ‘Breda Open Acrobatics Cup’, die voor de achtste maal plaatsvindt. De overige deelnemende teams komen onder meer uit België, Duitsland, Finland en Frankrijk.

Dit internationale toernooi vormt een ideale voorbereiding op de rest van het wedstrijdseizoen. Sinds de zomerstop wordt bij Volonté weer volop getraind door de nieuwe teams en het is dan ook al een prestatie op zich dat deze teams klaar zijn voor deelname. Het toernooi in Breda is sowieso een goede meetmoment om te kijken waar de Meppeler sporters staan en waar verbeterpunten liggen voor de rest van dit wedstrijdseizoen.

Op zaterdagochtend verschijnen zowel de D-jeugd als de D-junioren aan de start. Het trio Mirte Stiekema, Vera de Boer en Tessa Wognum gaat bij de D-jeugd laten zien wat het allemaal in huis heeft. Een paar minuten later is het D-jeugdduo Sanne Hoogstra en Amy Mulder aan de beurt.

Feestje

Het laatste wedstrijdblok van de ochtend wordt een gezellig Volonté-feestje, want al haar D-juniorenteams komen hierbij in actie. Amée Deddens en Dide Jonkman mogen het opnemen tegen hun clubgenootjes Danique Johansson en Annouk Kolk.

Vlak daarna is het trio Indy Palm, Senna Oeben en Feline Kamans aan de beurt: deze drie Meppeler meiden tonen een oefening vol salto’s en rotaties. Direct daarna staat het Volonté-mixpaar Marnique Jansen en Wendelyn Kabassa op de vloer. Dit koppel heeft dit seizoen, net als de andere teams, al grote stappen gezet.

In de middag is het de beurt aan de D-senioren. In deze categorie heeft Volonté dit seizoen twee deelnemende teams. Het trio bestaat uit Kirsten Mussche, Tessa Smit en Sophie Compagner, terwijl Erin Bouwhuis en Pien Jenema een duo vormen. De zaterdag wordt afgesloten met de C-lijn, waarin de Meppeler club met drie duo’s is vertegenwoordigd. Naomi Verbij en Angelina Picciau, Kirsten Antonides en Malenthe Jansen, en Finette Mussche en Emily Raat laten allemaal twee oefeningen zien. Deze C-junioren zijn erg aan elkaar gewaagd en gaan allemaal hun beste beentje voor zetten.

Hard gewerkt

Op zondag is het de beurt aan het C-seniorenduo Simone von Huben en Mijke Knobbout. Ook deze meiden hebben al hard gewerkt en willen in Breda laten zien dat ze echt op dit niveau thuishoren. Ook zij hopen dit weekend twee goede oefeningen neer te zetten.

Als de teams van Volonté dit weekend hun zenuwen de baas blijven, kunnen er mooie resultaten worden behaald.

Aan de oefeningen en de inzet tijdens de trainingen heeft het in ieder geval niet gelegen. De teams uit Meppel trainen gemiddeld drie per week samen en raken zo gaandeweg volledig op elkaar ingespeeld.