Duntep verhuist van Lankhorst naar Staphorst

Staphorst - Voor het eerst in bijna zestig jaar verhuist Duntep van een afgelegen plek aan Lankhorsterweg in Halfweg, naar een echte A-locatie aan de A28.

Duntep, een van de parels van het Staphorster bedrijfsleven, verhuist per 1 januari naar het nieuwe pand aan de Wethouder Wassebaliestraat 10 in Staphorst. Dit omdat er in het huidige bedrijfspand niet voldoende groeimogelijkheden meer zit. Het niet hebben van groeimogelijkheden sluit niet aan bij de visie van Duntep, om iedere potentiële klant te kunnen helpen aan de droomchalet.

De verhuizing past dan ook bij het product dat gemaakt wordt, vindt het bedrijf. Ook in het nieuwe pand blijft Duntep doen wat het al zes decennia doet: “Het is ons streven om altijd hoogwaardige kwaliteit chalets, mantelzorgwoningen of privé-sanitair units te maken.”

Staalconstructie

De contouren van het nieuwe pand worden zichtbaar De staalconstructie staat al en het dak van de fabriekshal is bijna dicht.

Bijna zestig jaar geleden kreeg Duntep, toen een bouwbedrijf, voor het eerst de vraag voor het bouwen van een stacaravan. Terwijl de eerste stacaravan nog afgeleverd moest worden kwam er al een opdracht binnen voor de tweede. Zo richtte Duntep zich meer en meer op het ontwikkelen van stacaravans, om zich in 1980 definitief op stacaravans te richten.

Tegenwoordig staan de chalets van Duntep in Zwitserland, Duitsland, België, Italië, Luxemburg en Frankrijk. Internationaal begint Duntep ook steeds meer een begrip te worden. In de jaren negentig maakte Duntep de omslag naar de bouw van chalets en mobiele bungalows. Dit is nu de kernactiviteit.