Slim spelend DESZ legt FC Meppel op de pijnbank

Meppel- FC Meppel heeft in het streektreffen met DESZ een harde nederlaag geleden. De groen-witten gingen op eigen veld met 0-3 onderuit en die uitslag was geenszins geflatteerd. Bij rust was het door een treffer van Mika Esteie 0-1 voor de Sluzigers die na de pauze door twee treffers van Tom Kisjes uitliepen naar 0-3. In de slotfase kreeg Rik Beens van FC Meppel ook nog eens rood.

FC Meppel begon zwak aan het duel en zag DESZ binnen 5 minuten tweemaal gevaarlijk zijn. Zo raakte Mika Esteie de paal met een subtiel stiftje en was ook Tom Kisjes dichtbij de openingstreffer. Die viel uiteindelijk na een schitterende aanval wel in de 25e minuut via Mika Esteie. Hij ging diep en werd knap bereikt door Danny Moorman. Esteie bleef koel en schoot de bal langs de twijfelende Sander van de Belt, 0-1. FC Meppel stelde daar voor rust niet veel meer dan een inzet van Mike Scheltinga tegenover.

Na de pauze speelde DESZ het slim en wachtte geduldige op de kansen. Het zakte in, liet de bal aan FC Meppel dat daar geen raad mee wist. Toen Tom Kisjes al vroeg de 0-2 aantekende was het eigenlijk beslist. FC Meppel wilde wel, maar kon simpelweg niet en incasseerde in de slotfase nog twee dreunen. Eerst tilde Tom Kisjes de stand naar 0-3 waarna Rik Beens nog een domme rode kaart ontving.