Staphorst heeft aansluiting met top te pakken na ruime zege

Emmeloord- Staphorst heeft zich gemeld in de kopgroep na een eclatante 0-4 zege bij Flevo Boys. De geel-blauwen stonden bij rust al met 0-1 voor en liepen na rust uit naar een ruimere overwinning. De doelpunten werden gemaakt door Johnny de Vries, Martijn Brakke en Mike Reuvers.(2x) Staphorst heeft nu evenveel punten als de koplopers Eemdijk en Swift, maar speelde een wedstrijd meer.

Staphorst begon aardig aan het duel met Flevo Boys en kreeg via Stan Haanstra de eerste kans. Hij volleeerde een voorzet van Reuvers op de vuisten van doelman Rosink. Ook Flevo Boys liet zich gelden via spits Yume Ramos in de 25e minuut, maar zijn schot werd geblokt. In de 33e minuut nam Staphorst de leiding via Johnny de Vries die na een combinatie met Martijn Brakke de 0-1 tegen de touwen schoot.

Na rust kende Staphorst een sterke fase waarin het nadrukkelijk zocht naar de 0-2 Deze zou uiteindelijk vallen in de 55e minuut via Mike Reuvers. Hij lobte de bal over Rosink heen en verdubbelde zo de marge. Na die treffer was het Flevo Boys dat krampachtig probeerde terug te keren in het duel. De thuisploeg kreeg kansen en trof zelfs de paal via Doufikar. Staphorst was effectiever en besliste het duel in de 79e minuut via Martijn Brakke. Hij knikte raak uit een voorzet van Martin van 't Ende en scoorde zo 0-3. In de slotminuut bepaalde Mike Reuvers de eindstand nog op 0-4.