Sint komt als een cadeautje naar Nieuwleusen

Nieuwleusen - Sint Nicolaas is zaterdagmiddag op een wel heel bijzondere manier in Nieuwleusen aangekomen: als een cadeaubestelling.

Het was dit jaar aan wethouder André Schuurman om de sint en zijn knechten te verwelkomen. Volgens Sinterklaas waren het zware tijden voor de wethouder waarop Schuurman stelde dat dit ook voor de sint gold. Er kwam veel publiek naar de intocht in Nieuwleusen.

Bestelling

De Goedheiligman kwam in een rijdende stellage de sportzaal van kulturhus De Spil binnen, begeleid door een kleine brandweerwagen met zwaailicht en 2 bluspieten. De stellage was verpakt, maar de kinderen konden de mijter van de sint net zien. Ze geloofden daarom de presentatrice niet, die beweerde dat ze een bestelling verwachtte. Na het uitpakken van het ‘cadeautje’ kon de Sinterklaasshow beginnen.

De muzikanten van de Bruggenbloazers uit Balkbrug zorgden voor veel sfeer in de zaal met de sinterklaasliedjes die ze speelden. In de zaal konden de kleintjes zich laten schminken en er was een knutselhoek. Meisjes van de plaatselijke gymnastiekvereniging gaven een demonstratie en de sint maakte de prijswinnaars van de kleurwedstrijd bekend. Veel kinderen in de sportzaal waren verkleed als Sint of piet. De pieten hadden bovendien prachtige kostuums aan.