Sint massaal binnengehaald in de Wijk

De Wijk - Onder massale belangstelling van Sinterklaasminnend de Wijk heeft de Goedheiligman zondagmorgen zijn entree gemaakt in het dorp. Opgewacht door honderden kinderen en hun (groot)ouders kwam Sinterklaas met een mooie koets bij de molen aan, voortgetrokken door twee paarden. De koets werd voorafgegaan door een compleet regiment zwarte Pieten met volle zakken pepernoten. Die zakken werden echter al vlot een stuk lichter, want ze waren wel heel erg gul voor al die bedelende kinderen.

Voordat het Spaanse gezelschap aankwam, werd de sfeer al verhoogd door het Pietenorkest van de Koninklijke muziekvereniging Apollo. Met spreekstalmeester Martin Wolf en burgemeester Roger de Groot op het podium kreeg het orkest de opdracht om alvast wat sinterklaasliederen te spelen, het plein tussen Coop en Welkoop stroomde nog steeds voller.

Uiteindelijk besteeg ook de Sint het uit pallets opgebouwde podium, waarbij hij nog even inging op de beelden die op social media verschenen van de Sint die bij Atlas Sport aan zijn conditie werkte. 'Ik moet ook een beetje fit blijven op mijn oude dag, de botten worden wel wat strammer', vertrouwde hij de aanwezigen toe. Die conditie zal de Sint de komende weken nodig hebben bij het uitdelen van al die cadeautjes, al dan niet via het dak. De Pieten gaven in ieder geval al duidelijk blijk van een goede conditie en soepele ledematen.

Na de officiële plichtplegingen op het podium, werd een bonte stoet geformeerd van muzikanten van Apollo, vermengd met het Pietenorkest, Sinterklaas en zijn hoofdpiet in de koets en daarachter een lange rij kinderen en ouders. Via Dorpsstraat, Veenhovenplein en Blinkweg naar de Havezate, waar nog een kinderfeest werd gevierd voor jeugd tot en met groep 4. De wachtende automobilisten op de Dorpsstraat werden overigens ook beloond voor dat wachten. Gulle Pieten gingen van autoraam tot autoraam en deelden pepernoten en schuimpjes uit.

Nog even niet aan denken, maar de uittocht van Sinterklaas is op 5 december om 18.00 uur bij het Burgemeester Veenhovenplein.