Sportieve bolide voor Sint in Koekange

Koekange - Sinterklaas kwam zaterdagmiddag met een sportieve auto in Kokange aan. Die had hij in het dorp geleend had van de firma Kwant, maar de oude Sint zat zelf niet achter het stuur. Dat liet hij over aan de hoofdpiet.

Sinterklaas had vele Pieten meegenomen naar Koekange, waar kinderen en hun (groot)ouders om één uur vol ongeduld stonden te wachten. Sinterklaas had de aanwezigen wat zand in de ogen gestrooid. De muziekvereniging Bergklanken besloot een rondje te gaan lopen vanaf het Hof van Koekange en de menigte besloot er maar achteraan te lopen, hopende dat ze onderweg ergens een glimp konden opvangen van de Spaanse bezoekers. Die glimp was er tijdens dat rondje niet, maar je weet het in Koekange maar nooit. Vorig jaar zat de Sint nog in een hoogwerker en kon hij slechts met moeite naar beneden gehaald worden.

Eenmaal terug bij Hof van Koekange zagen de muzikanten en volgers aan de andere kant ineens een sportautootje opdoemen met daar omheen vele zwarte Pieten. Sinterklaas zat in de auto, de hoofdpiet parkeerde deze wat onhandig in het gras en dat was dan de aankomst. Sinterklaas kwam uit zijn auto en begroette de kleine kinderen, die door de Pieten ruimschoots van pepernoten werden voorzien. Het oogde allemaal wat rommelig, maar iedereen kon zijn tekeningen aanbieden en handen schudden, wat hier en daar toch tot angstige blikken en soms tranen leidde.

De mannen en vrouwen van de Bergklanken stonden al klaar om in optocht naar dorpshuis De Schakel te gaan, maar moesten even geduld hebben. De route liep uiteraard niet in een rechte lijn naar De Schakel, maar eenmaal aangekomen bleek burgemeester Roger de Groot present om de Sint en zijn gevolg officieel welkom te heten. Binnen in het dorpshuis kreeg iedereen een vrolijk toneelstukje voorgeschoteld, waarvoor in Koekange al menige avond geoefend was.