Black Friday wordt groots aangepakt in Meppel

Meppel Meppeler ondernemers pakken het laatste weekend van november flink uit tijdens Black Friday. Het winkelend publiek kan rekenen op fikse kortingen en allerlei vermaak in de binnenstad.

„Black Friday valt in het weekend van de koopzondag, dus daarom is besloten om er een ‘Black Friday-weekend’ van te maken. Het is dan aan de deelnemers of ze het hele weekend acties hebben of alleen op vrijdag”, zegt André Kist, voorzitter van de koopzondagcommissie, die het evenement samen met de MHV organiseert.

Deelnemers

Bij de 75 deelnemende bedrijven en horecagelegenheden kunnen mensen terecht voor hoge kortingen en leuke acties. Het is aan de ondernemers om te bepalen hoeveel korting ze geven. Zo biedt @Hans Fashion & Lifestyle 25 procent korting op de gehele collectie, zijn alle zwarte brillen bij Greving & Greving de helft van de prijs en krijgen mensen bij De Bloementuin 50 procent korting op kerstartikelen met een rode sticker.

De consument kan tijdens het winkelen op vrijdagavond ook kijken en luisteren naar de act van De Blaas of Glory, een band die bestaat uit 9 muzikanten. Deze entertainers kwamen al eerder naar Black Friday en weten hoe ze het publiek moeten vermaken. Op zaterdag verzorgt De Bazuin een optreden in de straten en op zondag zijn de pietenband en Sinterklaas in de stad te vinden.

„Het is de derde keer dat we hier Black Friday organiseren en het evenement is – vergeleken met andere plaatsen – een groot succes. Dat is mede dankzij de gemeente Meppel. Deze zorgt ervoor dat mensen op vrijdag gratis kunnen parkeren en dat we overal in de stad reclameborden mogen plaatsen. Het Black Friday-weekend wordt ook op het billboard langs de A28 aangekondigd. We maken er een ‘big happening’ van”, aldus Kist.

Black Friday

Op Black Friday geven winkeliers extra veel korting op hun producten. Dit kan van alles zijn, van sieraden tot elektronica en van kleding tot schoenen. Black Friday is overgewaaid vanuit Amerika, waar mensen massaal naar het evenement komen om inkopen te doen.

Kijk voor alle deelnemers en acties op: www.ontdekmeppel.nl