Sint bezoekt Wilhelminaoord op zondag

Wilhelminaoord - Het was een experiment. Sinterklaas die op zondag naar Wilhelminaoord komt. De agenda van sinterklaas zat zo vol, dat ze in Wilhelminaoord moesten schuiven dit weekend? Het effect? Er waren nog meer kinderen.

Rond half elf kwam de sint met zijn Pieten aan in het koloniedorp. Op de Grote Brink. In de omgeving hadden verschillende bewoners hun huis versierd. Speciaal voor de goedheiligman. Op de steigers van de nieuwbouwwoningen aan de Brink stonden Pieten al op de uitkijk. Op het podium zongen de kinderen spontaan een liedje.

Toen op de achtergrond het geluid van malletband De Woudklank uit Noordwolde klonk, was de sint met zijn gevolg in aantocht. “Sinterklaas, wat mooi dat u op zondag bij ons in Wilhelminaoord kan komen”, zo klonk er in het welkomstwoord op het podium. "Laten we er een mooi feest van maken!” En dat gebeurde.

Na een ronde door het dorp kwam de stoet uiteindelijk bij het dorpshuis uit. Daar had een driekoppig organisatiecomité vanuit de Dorpsgemeenschap DFW een groots feest georganiseerd. Afgelopen woensdag mochten de kinderen in het dorpshuis hun schoen zetten. En die was, zo bleek bij binnenkomst, ook gevuld. Sinterklaas heeft op de dansmuziek van de Pieten meegedaan, er zijn spontaan liedjes gezongen en kinderen gaven de goedheiligman tekeningen. 

Bij vertrek gaf sinterklaas nog een goeie raad mee aan de kinderen. “Zet vanavond je schoen. En met een beetje geluk komen we langs. Maar pas op. We hebben ook Malle Pietje. Die brengt fopcadeautjes rond. Dan weet je dat er alleen een briefje in zit.”