Meppeler Kerstconcert heeft opnieuw warme en bijzondere programmering

Meppel Het 21e Meppeler Kerstconcert vind dit jaar plaats op zaterdag 21 december om 20.00 in de Grote Kerk.

Bij het publiek is de traditie van luisteren én meezingen goed aangeslagen, want alle 350 zitplaatsen waren de afgelopen twee jaren uitverkocht. Mede door de vaste sponsoren is de entreeprijs laag, want voor 10 euro kan het publiek reserveren via de website www.meppelermuziekfestival.nl. Bij boekhandel Riemer- Barth aan de Wheem zijn vanaf 6 decemberkaartjes voor 10 euro in de voorverkoop.

Het programma is dit jaar bijzonder, omdat het muziekschoolkoor Kwaya uit het Tjechische Most meedoet. De Christelijke Muziekvereniging De Bazuin en het Kleinkoor Vivace zijn de andere deelnemers. Samen tekenen zij voor een gevarieerd programma waarbij bekend en minder bekend Kerstrepertoire ervoor zorgen dat het publiek vanaf de eerste klanken, in de Kerststemming komt.

Het bestuur van het Meppeler Muziekfestival is bijzonder verheugd dat het gelukt is om via de connectie stedenband Meppel-Most voor het eerst deelname uit Tjechië te krijgen. Het koor Kwaya is een jongerenkoor in de leeftijd van 15 tot 20 jaar, geformeerd als muziekschoolkoor en staat onder leiding van Pavla Paternová. Pianiste is Hana Jochová.

Het Kleinkoor Vivace is opgericht in 2012 en heeft inmiddels een plaats veroverd in de koorwereld van Meppel en omgeving. Dit koor onder leiding van Tineke Wonderman wordt begeleid door pianiste Antoinet van de Berg.

Het gelukt ook gelukt om de fanfare van De Bazuin opnieuw te programmeren. Het orkest staat sinds 2018 onder leiding van Jan Hibma, maar wordt deze avond gedirigeerd door gastdirigent Tseard Verbeek.

De beide koren en het orkest spelen en zingen voor en na de pauze hun eigen repertoire. Maar er wordt ook samengewerkt, in begeleiding en in het samen uitvoeren van koormuziek. Zoals ieder jaar wordt het programma afgewisseld met samenzang, waarbij de mooi verlichte kerk haar goede akoestische klank, aan de luisteraar terug geeft, als opstap voor het komende Kerstfeest.