Klanten geven VechtHorst een 7,4

Nieuwleusen Klanten van wooncorporatie VechtHorst geven de verhuurder van woningen in Staphorst en Dalfsen het rapportcijfer 7,4. Die conclusie valt te lezen in de Aedes-benchmark van 2019.

Ook wat beschikbaarheid en betaalbaarheid betreft scoort VechtHorst goed. De Aedes-benchmark is een jaarlijks onderzoek waarin brancheorganisatie Aedes de prestaties van woningcorporaties op vijf onderdelen vergelijkt. Corporaties kunnen daarop een A, B of C scoren.

VechtHorst presteert zeer goed op de onderdelen Duurzaamheid en Bedrijfslasten. „Onze bedrijfslasten zijn net als vorig jaar zeer laag, € 684 ten opzichte van € 785 gemiddeld”, licht Robert Waarsing, directeur woonstichting VechtHorst toe. „We scoren daar dus in de hoogste categorie, net als vorig jaar. Daarnaast hebben we onze prestaties voor duurzaamheid verbeterd, van C naar B. Sinds 1 juli 2019 hebben al onze woningen gemiddeld energielabel B. Daarmee lopen we voor op de afspraak met het Rijk om dat doel in 2020 te halen.”

De woonstichting scoort in de hoogste categorie als het gaat om beschikbaarheid. „Ruim 92 procent van onze woningvoorraad is geschikt voor mensen met recht op huurtoeslag. Dat is ruim tien procent meer dan het gemiddelde van de sector”, zegt Waarsing. „We investeren ook in betaalbaarheid van de woningen. We vragen een lager percentage van wat we maximaal zouden mogen vragen voor de woning dan gemiddeld in de sector, namelijk 63 procent tegenover 72 procent. Daar komt bij dat onze huurprijzen minder zijn gestegen dan gemiddeld.”