Sportgala Drenthe 2020 op 9 maart in Emmen: wie is de beste coach van de provincie?

Het Atlas Theater in Emmen is op 9 maart 2020 het toneel voor het jaarlijkse Sportgala Drenthe.

Een jury gaat samen met het publiek op zoek naar de sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van Drenthe, maar ook wordt een nieuwe prijs uitgereikt voor de beste coach van de provincie.

Zaal kiest uiteindelijke winnaar

Welke trainer/coach zet zich vol in voor de sport in Drenthe, weet jeugd of senioren te motiveren het beste uit zichzelf te halen, heeft een team gesmeed van individuen of heeft een geweldige prestatie geleverd met het team of de pupil/topsporter? Kandidaten kunnen genomineerd worden middels een filmpje van maximaal een minuut. De uiteindelijke winnaar wordt tijdens het Sportgala gekozen door de aanwezigen in de zaal.

De coach moet werkzaam zijn bij een topsportvereniging in Drenthe in het jaar 2019. Een onafhankelijke jury, bestaande uit topsporters en journalisten kiezen de top 3, deze worden uitgenodigd op het Sportgala. Door middel van live voting in de zaal kiest het publiek die avond de uiteindelijke winnaar van de publieksprijs.

Winnaars van 2019

FC Emmen, Kjeld Nuis en Fleur Nagengast werden afgelopen maart in Theater De Nieuwe Kolk in Assen uitgeroepen tot de winnaars van het Sportgala Drenthe. Atlete Britt Roos werd uitgeroepen tot sporttalent van het jaar. De publieksprijs ging naar volleybalvereniging Sudosa-Desto uit Assen. Organisator Femmy van Issum van de Ronde van Drenthe kreeg de Sportprijs.