Bert Krale draait plaatjes op Nachtvolleybaltoernooi

Staphorst - Oud-wethouder Bert Krale van Staphorst keert voor even terug in zijn rol als dj. Tijdens de 26e editie van het Nachtvolleybaltoernooi in Staphorst staat hij achter de draaitafel.

Ook dit jaar wordt het Nachtvolleybaltoernooi gehouden, met als hoofdsponsor B en B. Het toernooi begint op vrijdagavond 13 december en gaat door tot zaterdag 14 december, tot vroeg in de ochtend. De hele nacht ballen voor goede doelen.

Twintig jaar lang was Krale dj in allerlei gelegenheden, niet in de laatste plaats bij Kisteman in Staphorst. Tot diep in de nacht plaatjes draaien, ze een elkaar praten en geintjes verkopen, het was zijn lust en zijn leven. Ruim vijf jaar geleden stopte Bert met draaien. De laatste vier jaar was hij wethouder. In juni stapte hij op, nadat het CDA het vertrouwen in het college opzegde.

Recordopbrengst

De jubileumeditie van het Nachtvolleybal van vorig jaar kende een recordopbrengst. De opbrengsten van het toernooi zijn bedoeld voor drie goede doelen. Het gaat dit jaar om de Stichting Bijzondere Vakantie Staphorst, een wensdag voor bewoners van Philadelphia en een bijdrage aan de jubileumeditie van de Stien Eelsingh-rit. Allemaal lokale doelen.

De inschrijving is ieder jaar spannend, want binnen een half uur is alles al vol. Het toernooi wordt gespeeld in twee categorieën, competitieteams en recreanten.

Om 23.30 uur verricht notaris Evert Ritsma de trekking van onze bekende loterij. Alle prijzen worden gesponsord door bedrijven in de gemeente Staphorst.

Als het toernooi rond de klok van 6.00 uur is afgelopen, volgt het ontbijt met het bestuur en het winnende team.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!