Sneu verlies FC Meppel in slotfase

Assen- FC Meppel leek gisteren een knappe overwinning te boeken bij LTC. De Meppelers kwamen door een treffer van Brian van der Zweerde op voorsprong en dachten de 0-1 over de streep te trekken. In de 88e minuut wist de thuisploeg alsnog langszij te komen en in blessuretijd zelfs de winnende treffer te maken. De 2-1 verdween ongelukkig via het been van verdediger Lard Kwant in eigen doel.

FC Meppel begon goed aan het duel met LTC en was voor rust de betere ploeg. Brian van der Zweerde zorgde in de 18e minuut voor de 0-1 door een afgeslagen corner keurig binnen te krullen, 0-1. De groen-witten waren in het restant van het eerste bedrijf de meest dreigende ploeg, maar konden de marge niet uitbreiden.

Na de pauze kwam LTC beter voor de dag en nam steeds meer het initiatief. FC Meopel moest daardoor terug, maar kwam defensief nauwelijks in de problemen. Doelman Sander van der Belt werd slechts enkele malen echt op de proef gesteld door de Assenaren. Zo leek FC Meppel dan ook af te stevenen op een kleine zege. Tot Justin Thorn in de 88e minuut verzuimde op te ruimen en Richard Mulder de gelegenheid gaf om doeltreffend uit te halen, 1-1. Die goal gaf LTC een boost en de thuisploeg ging nog vol voor de winst. Die kwam er in blessuretijd toen Imre de Jonge besloot te schieten en de bal op gelukkige wijze via het been van Lard Kwant binnen vloog, 2-1.