Camiel Hemminga is nieuwe ambassadeur van talentenjacht Kunstbende

Meppel - De achttienjarige Meppeler Camiel Hemminga is sinds vorige week de nieuwe ambassadeur van de Nederlandse allround talentenjacht Kunstbende

Camiel heeft na zijn deelname in 2015 aan kunstbende in Assen hard aan de weg getimmerd als goochelaar en entertainer. De enthousiaste ambassadeur kan niet wachten om te beginnen aan zijn nieuwe taak. „Jongeren kunnen stimuleren om hun talenten en ambities te laten zien is iets wat ik een eer vind om te mogen doen. Dat dit bij een talentenjacht kan waar ik zelf ben begonnen is echt geweldig”, aldus Hemminga. Hij mag zich als ambassadeur in een rij van talentvolle collega’s voegen. YouTube-bekendheid Kelvin Boerma, bekend als Kalvijn, muzikant Lucas Hamming en acteur Huub Smit zijn namelijk ook ambassadeur.

Talent

De inmiddels bekende talentenjacht is elk jaar weer op zoek naar nieuw jong talent. Er zijn negen categorieën waar deelnemers van kunstbende aan mee kunnen doen: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. Op de dag zelf zijn er de hele dag spetterende optredens, activiteiten en workshops. Daarnaast zal Hemminga zelf ook het publiek vermaken gedurende de voorronde in Drenthe. Volgend jaar maart en april worden er verspreid over alle Nederlandse provincies voorrondes gehouden. Talenten tussen de 13 en 18 jaar kunnen zich aanmelden op de site van kunstbende. Op 28 maart 2020 vindtde provinciale voorronde plaats in de Nieuwe kolk in Assen.

„Ik ben erg trots dat ik me mag voegen tussen deze ambassadeurs en hoop dat we veel talentvolle leden mogen aantrekken en werven dit jaar”, zegt de nieuwe ambassadeur.