Ronald Giphart signeert bij Bruna

Meppel - Ronald Giphart komt zaterdag 7 december naar Meppel om zijn boeken te signeren. De Nederlandse schrijver maakt een tour naar aanleiding van zijn nieuwe boek Alle tijd en gaat verschillende boekhandels langs, waaronder ook de Bruna in Meppel.

„We zijn hartstikke blij dat Giphart langskomt”, vertelt Els Kiekens, bedrijfsleider van de Bruna. „Het is leuk dat dit tussen Sinterklaas en kerst is gepland. Zo kunnen mensen het gesigneerde boek cadeau doen.”

De medewerkers van de Bruna hebben Ronald Giphart al eerder ontmoet. „In het najaar was er een bijeenkomst waar de beste najaarstitels werden gepresenteerd en daar was hij ook bij. Hij is een heel leuke man en kan ontzettend mooi en enthousiast vertellen. We zijn daarom ook heel blij dat het ons gelukt is de schrijver naar de winkel te laten komen.”

Schrijvers

Bruna heeft al meer (beroemde) schrijvers in de winkel mogen ontvangen. Zo was Karin Slaughter afgelopen voorjaar in de winkel en is ook Bobbi Eden langsgekomen om haar haakboek te signeren. „Het onderwerp en de auteur moet de mensen wel aanspreken, dus het is altijd wel een gok als we iemand uitnodigen”, vertelt Kiekens. „Maar we gaan er gewoon voor en hopen op veel enthousiaste bezoekers. Het is leuk om de winkel en onze stad op deze manier op de kaart te zetten.”

Giphart signeert van 11.30 tot 12.30 uur zijn boeken bij de Bruna in Meppel. „Wij zorgen voor ruim voldoende boeken van de schrijver. Onze aandacht gaat natuurlijk met name uit naar het nieuwe boek Alle tijd”, aldus Kiekens.

Ronald Giphart

Ronald Edgar Giphart komt uit Dordrecht en is dus een Nederlandse schrijver. Hij werd onder andere bekend door zijn boeken Ik hou van jou en Phileine zegt sorry. Giphart studeerde Nederlands, maar heeft deze opleiding niet afgemaakt. Hij schrijft boeken, publiceert in verschillende tijdschriften en treedt ook op in het theater. De schrijver maakt columns voor de Volkskrant en zit in de jury van de Grote Jongerenliteratuur Prijs. Voor de roman Ik ook van jou heeft hij in 1993 de Gouden Ezelsoor gewonnen.