Kerstgroepen in het Stadsmuseum Vollenhove

Vollenhove - “Kerstgroepen Wereldwijd” is de titel van de kerstgroepenexpositie in het Stadsmuseum in Vollenhove. Van 7 december tot en met 5 januari kan men in het museum aan de Bisschopstraat 36 weer genieten van een sfeervolle kerstgroepententoonstelling.

In deze expositie met wel een paar honderd groepen en groepjes is te zien hoe het aloude kerstverhaal overal ter wereld op verschillende manieren wordt uitgebeeld. Van Europa tot Azië, van Afrika tot Amerika, elk werelddeel is vertegenwoordigd.

Iedere kerststal is anders

Iedere kerststal is anders, maar toch vertellen ze alle hetzelfde verhaal; herkenbaar voor jong en oud.

De kerstgroepen zijn afkomstig uit de collecties van Jo en Maria Smits uit Weurt (bij Nijmegen) en Gery Woltinge uit Zwolle. Zij verzamelen al jaren en de familie Smits is lid van de vereniging “Vrienden van de kerstgroep Nederland”.

Binnenstad geheel in kerstsfeer

Bewoners in de Kerkstraat en de Bisschopstraat in Vollenhove zullen hun kerststallen, kerstgroepjes, kerstbomen, kerstengelen of andere kerstversieringen weer achter de ramen plaatsen, waardoor de binnenstad geheel in kerstsfeer zal zijn en Vollenhove evenals voorgaande jaren “kerststallen-stad” wordt.

Stadsmuseum

Een bezoek aan Vollenhove en het stadsmuseum is in deze periode zeker de moeite waard en een leuk uitje in de kerstvakantie. Naast koffie en thee met iets lekkers is er ook chocolademelk. Er staat een prijsjesboom en voor de kinderen is er een fotopuzzel.

Donateursavond

Voor de donateurs zal er vrijdagavond 13 december van 18.30 uur tot 20.30 uur een aparte avond worden georganiseerd waarop men gratis de expositie kan bekijken. Tijdens de kerstperiode geldt verder voor donateurs de normale toegangsprijs. Het Stadsmuseum is in de periode van 7 december tot en met 5 januari dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. Tweede Kerstdag geopend. Toegang volwassenen 3 euro; kinderen van 8-12 jaar: 2 euro. Meer informatie op www.chcvollenhove.nl