Nominaties voor het Sportgala Meppel bekend

Meppel – De jury van het Sportgala heeft onder leiding van voorzitter Jan Feenstra de nominaties vastgesteld voor de Meppeler sportverkiezing. Het 34e Sportgala wordt gehouden op donderdagavond 30 januari in Schouwburg Ogterop.

Bij de sportvrouwen gaat de strijd tussen Arianne Hartono (tennis), Corien Jansen (obstacle run) en Nova Houtman (turnen, gymnastiek).

Bij de sportmannen tussen Jelmer Jonker (korfbal, DOS’46), Robin Grit (tennis, MLTC 1) en Gerben Mos (mountainbike).

De drie genomineerde sportploegen zijn DOS’46, MLTC 1 en FC Meppel onder 21.

De winnaar krijgt de Rabobank Award, een bronzen beeldje van wijlen Charles Henri. De presentatie wordt verzorgd door Merijn de Vries.

De jury maakte de keuzes op grond van een overzicht van alle tot de verbeelding sprekende sportprestaties in 2019. Deze lijst was samengesteld door de sportredactie van de Meppeler Courant.

Verder zijn alle sportverenigingen in de gemeente Meppel aangeschreven door Stichting Sportkoepel. Dit leverde een aantal serieuze voordrachten op die door de jury werd besproken. De Sportkoepel is met de bestuursleden Jaap van der Niet en Bart Kattenberg vertegenwoordigd in het bestuur van het Sportgala.

Op de avond zelf worden de namen van vijf sporttalenten bekend gemaakt. Zij ontvangen een cheque van Stichting Grote Broer. Wethouder Jaap van der Haar reikt namens de Gemeente Meppel de Vitaliteitsprijs uit. Nieuw is een prijs die de Sportkoepel beschikbaar stelt. Daarbij wordt vooral gekeken naar de inzet van vrijwilligers.

Het publiek kan vanaf dinsdag 7 januari tot en met 15 januari stemmen op een van de genomineerden.

Op 7 januari verschijnt een bijlage over het Sportgala in de huis-aan-huis editie van de Meppeler Courant. Meer informatie is ook te vinden op de site sportgalameppel.nl