Studenten Drenthe College gaan helpen met Grachtenfestival

Meppel - Zestig eerstejaars studenten van het Business College van Drenthe College in Meppel gaan een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van het Grachtenfestival.

Dat doen ze in opdracht van Stichting Meppel Vol Vaart. De studenten zijn daar vorige week mee gestart. Arnold Schuurman, voorzitter van het Grachtenfestival, heeft de opdracht samen met bestuurslid Franciska Soer-Evers tijdens een gastcollege toegelicht.

Doelstellingen

De komende weken gaan de studenten aan de slag met 5 onderzoeksvragen, waarmee in kaart wordt gebracht waar en hoe het Grachtenfestival zich kan doorontwikkelen. De leerlingen gaan op zoek naar de antwoorden op de onderzoeksvragen en bedenken nieuwe initiatieven. Hierbij houden ze rekening met de doelstellingen van het evenement en maken ze zoveel mogelijk gebruik van kennis en ervaring van lokale ondernemers en leveranciers.

Toekomstplannen

De studenten reageerden enthousiast op deze opdracht. Ze gaan in groepen aan het werk, ontwikkelen ideeën en mogen deze in januari presenteren. Het bestuur zal per deelvraag een winnaar kiezen en de ideeën worden meegenomen in de toekomstplannen en -visie van het Grachtenfestival.„Deze aanpak past helemaal binnen de strategie van Drenthe College Meppel om verbinding te maken met de regio en door die regio te worden gewaardeerd voor het onderwijs. Daarnaast willen we samenwerken met bedrijven, instellingen en overheden. In die zin zien we uit naar het voortzetten van de samenwerking met het Grachtenfestival in de toekomst.”

Grachtenfestival

Het Grachtenfestival Meppel is een jaarlijks terugkerend 3-daags evenement, waarbij de grachten van Meppel centraal staan.

De stad dankt een groot deel van zijn groei en bloei aan de vele vracht- en turfschepen die in vroegere jaren de stad doorkruisten en werk en handel brachten. Sinds 2005 vindt het Grachtenfestival plaats. Het festival is uitgegroeid tot een bovenregionaal evenement dat jaarlijks ongeveer 50.000 bezoekers trekt. Het Grachtenfestival vindt dit jaar plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni.