Aannemer uit Dwingeloo redt met overname oudste loonbedrijf van Friesland

De toekomst van Loon- en aannemersbedrijf De Samenwerking BV in Elsloo is veiliggesteld. Het bedrijf gaat de samenwerking aan met aannemers- en loonbedrijf Vink in Dwingeloo.

Jan Roelof Betten (50) van De Samenwerking sliep er slecht van. Hoe kon hij zijn loonbedrijf De Samenwerking veilig stellen voor de toekomst? In eigen kring was er geen opvolging. Drie jaar dacht hij er over na en gooide hier en daar een balletje op.

 Uiteindelijk kwam hij terecht bij de drie broers Wijntjes van het Drentse aannemers- en loonbedrijf Vink uit Dwingeloo. ,,Zij zijn zeer geschikte en gedreven ondernemers”, aldus Betten. Vink neemt 51 procent van de aandelen over van de familie Betten.

Coöperatieve Dors- en landbouwexploitatievereniging

De Samenwerking werd in 1920 opgericht als Coöperatieve Dors- en landbouwexploitatievereniging Samenwerking. In 1994 nam de familie Betten de onderneming over. Wijlen Harm Betten was daar ooit als tractorchauffeur begonnen.

 Het bedrijf is actief in het agrarisch loonwerk, de grond-, weg- en waterbouw en het transport. Er zijn 38 mensen in dienst en het bedrijf heeft twaalf zzp’ers aan het werk.

Vink groot door samenvoegingen

Vink is een mechanisatiebedrijf en voert ook agrarisch loonwerk en grondverzet uit. Het werd opgericht in 1966 en in 2007 nam de familie Wijntjes het over. Zeven jaar geleden voegde Grasdrogerij Wijntjes-Eijbergen BV uit Oosterwolde zich bij de Drentse onderneming. Aan het roer staan drie broers Rick, Richard en Danny en schoondochter Daphne Wijntjes. Hier werken 40 mensen en 20 flexibele krachten.

Door de krachtenbundeling kunnen beide bedrijven meer en bredere diensten aanbieden en slagvaardiger opereren op de markt, aldus Hendrik Betten.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!