ObsSprinkels bezoekt de Mackayschool

Meppel – Een kleutergroep van obsSprinkels bracht deze week een bezoek aan de Mackayschool. Samen met de leerlingen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (vso) mochten ze pepernoten bakken in een échte keuken.

„Dit is een prachtige samenwerking tussen beide scholen”, zegt Nynke Neijenhuis, leerkracht van de vso-groep. „Onze leerlingen zijn heel praktisch ingesteld en maken volop gebruik van de keuken op school. Voor onze leerlingen is het bezoek van de kleuters natuurlijk een enorme ervaring. Ze zijn natuurlijk verantwoordelijkheid voor de begeleiding van de jonge leerlingen. Voor sommige kinderen is dat heel spannend.”

Voor en met iedereen

„Het mes snijdt aan twee kanten,” zegt Mirjam Kok, leerkracht van groep 1/2 van obsSprinkels. „Onze scholen vallen onder dezelfde stichting, Promes. Het beginsel ‘voor en met iedereen’ wordt op deze manier op een mooie manier belicht. Je ziet dat het eerst even aftasten is, maar daarna wordt er volop samengewerkt, gelachen en gespeeld. Hoe mooi is het dat je op deze manier kunt ervaren dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft.”

Samenwerking

Na het deeg kneden, bolletjes rollen en pepernoten eten gaan de ovens aan en is het tijd om buiten te spelen. De kinderen van de Mackayschool en obsSprinkels hebben samen de grootste lol op fietsjes, in de zandbak en op het klimtoestel, terwijl de oudere leerlingen de ovens in de gaten houden. „Het was een zeer geslaagde dag voor zowel de kinderen van het vso als de kleuters van obsSprinkels. Ze hebben veel geleerd vandaag”, blikt juf Mirjam terug. „Het zal niet de laatste samenwerking tussen de scholen zijn.”

Gewapend met een zakje pepernoten en een bakdiploma gaan de kleuters huiswaarts, terwijl ze worden uitgezwaaid door de kinderen van de vso-groep.