Boeren en jagers presenteren zich op zevende editie van Sfeervol Diever

Diever - Het centrum van Diever staat op zaterdagavond 14 december volledig in het teken van gastvrijheid, ontmoeting, gezelligheid en plezier tijdens Sfeervol Diever.

Deze feestelijke traditie vlak voor de kerst, wordt voor de zevende keer door Dieverse ondernemers georganiseerd.

In de dorpskern rond de Brink, Kruisstraat, Peperstraat, de J.T. Seinenhof en de Hoofdstraat bruist het van de activiteiten. Naast deelname van vele vertrouwde gezichten houden diverse nieuwe ondernemers open huis. Bijzondere voertuigen worden ingezet, waarmee bezoekers zich gemakkelijk kunnen verplaatsen. Onderweg ontmoeten zij niet alleen de kerstman, maar ook artiesten van het straattheater.

Oude bekenden zoals De Heeren van Diever, Advendo, de Dorfplatz Musikanten uit Vledder en JICI POP, worden vergezeld door een bijzonder doedelzakkenorkest: de `Lowland Brigade Pipeband Zwolle`. Samen verzorgen zij een afwisselend programma op verschillende plekken in het dorp.

In en buiten de winkels, showrooms en de gereformeerde kerk zijn er demonstraties en originele acties. De Dieverse horeca staat natuurlijk garant voor een warm welkom in kerstsfeer.

Op de Brink bij de kerk is een boerenplein ingericht, waar agrarisch ondernemers uit de omgeving zich presenteren. Bezoekers kunnen kennismaken met de producenten van lokaal geproduceerde producten.

Nabij de eendenvijver bevindt zich de regionale Wild Beheer Eenheid (WBE). In hun informatiestand vertellen zij over het wildbeheer. Met name over reebeheer, in relatie tot verkeersveiligheid en schadebestrijding en het verantwoord oogsten uit de natuur in combinatie met tradities in de regio. Samen met eigenaar en kok van Dorpscafé De Lange houden ze een wildproeverij. Deze wildavond wordt afgesloten met een optreden van het bekende plaatselijke mannenkoor “De Heren van Diever”.

Muzikale opening

Midwinterhoornblazers rond de vijver van de J.T. Seinenhof openen om 18.00 uur in aanwezigheid van de burgemeester deze zevende editie van Sfeervol Diever. Aansluitend zijn belangstellenden welkom in de JT Seinenhof, waar bewoners vertellen over de dagbesteding in het verpleeghuis en deze ook laten zien.

De avond wordt op feestelijke wijze binnen voortgezet en afgesloten in café Brinkzicht.

De organisatie hoopt dat alle bewoners van Diever hun huis en tuin sfeervol verlichten.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Sfeervol Diever.