Schrappen buslijn 35 schiet Pvda Westerveld in het verkeerde keelgat: 'Openbaar vervoer wordt zo steeds minder interessant'

Bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling, op 15 december, schrapt Qbuzz buslijn 35: Beilen via Dieverbrug naar Meppel en vice versa. PvdA Westerveld heeft er geen goed woord voor over.

‘Lijn 35 vervalt. Deze route wordt overgenomen door lijn 20 Assen-Dieverbrug-Meppel en lijn 28 Meppel-Dieverbrug-Beilen. Op werkdagen rijdt lijn 20 de route van lijn 35 naar Steenwijk’, meldt Qbuzz op haar website bij het opsommen van alle wijzigingen in de nieuwe dienstregeling.

Weinig aan de hand, zo lijkt het op het eerste gezicht. Uit een verdere toelichting echter blijkt er voortaan geen bus meer door Lhee te rijden.

‘Ook al geen bussen meer in Wapserveen’

Dat is de PvdA Westerveld in het verkeerde keelgat geschoten. Jan Puper, PvdA-fractieleider in de gemeenteraad, stelt over het schrappen van lijn 35 schriftelijke vragen aan het college van b en w.

Hij herinnert eraan dat eerder ook al is besloten niet langer bussen door Wapserveen te laten rijden. ‘Nu stoppen er ook geen bussen meer in Lhee. Deelt u onze mening’, vraagt hij het college, ‘dat dit een verdere uitkleding is van het openbaar vervoernetwerk in Westerveld?’

Puper wil verder weten of B en W zijn geïnformeerd over deze wijzigingen. ‘Deelt u onze mening’, vervolgt hij, ‘dat het aanpassen van de dienstregeling ertoe leidt dat het openbaar vervoer een steeds minder interessante optie wordt en dat dit in strijd is met onze duurzaamheidsopgave?’

Kan frequentie lijn 35 blijven?

De PvdA-er wil tenslotte weten of het college van Westerveld bereid is om er bij de provincie op aan te dringen dat in ieder geval de frequentie waarmee de bussen op lijn 35 nu rijden na 15 december in stand blijft. De provincie is eindverantwoordelijk voor het openbaar vervoer.