Bovenboerloop is toe aan 32ste editie

Nijeveen - Honderden atleten staan zaterdag aan de start van de tweeëndertigste Bovenboerloop, nabij sportpark De Tussenboerslanden in Nijeveen. Bij deze jaarlijkse atletiekwedstrijd, met triatlonvereniging TZT86 als organisator, is er naast een halve marathon en een prestatieloop over elfenhalve kilometer ook weer een loop over vier Engelse mijlen.

Het vlakke parcours voert hoofdzakelijk over asfaltwegen in het landelijke buitengebied van Nijeveen. Paul Zwama stelde in 2013 het parcoursrecord bij de mannen op 1.07.34. Bij de dames staat de snelste tijd nog altijd op naam van Stefanie Bouma uit Groningen (1.19.17, in 2012). Ook dit jaar wordt het te winnen bedrag verdubbeld indien een van de parcoursrecords wordt verbeterd.

Tijdswaarneming

Alle tijden worden dit jaar elektronisch vastgelegd, de werkelijke looptijd is daarbij de eindtijd. Ongeacht de finishtijd wacht na afloop voor elke deelnemer een lekkere warme douche in het clubgebouw van korfbalvereniging DOS’46. Honger kan in de kantine worden gestild met een kop snert. Elke deelnemer ontvangt sowieso een herinnering en de fysiotherapeuten van ’t Oevertje zijn present voor een eventuele massage na de loop.

Deelnemers aan de Bovenboerloop kunnen zich tot zaterdag 10.00 uur inschrijven via www.tzt86.nl of www.inschrijven.nl. Om 13.00 uur is de start gepland van de halve marathon en de 11,5 kilometer. De loop over vier Engelse mijlen volgt vijf minuten daarna.