FC Meppel boekte reguliere zege op rode lantaardrager

Meppel- FC Meppel heeft een simpele 3-0 zege geboekt op SC Elim. De nummer laatst begon nog aardig aan het duel, maar na de openingstreffer van Emiel Kwant in de 22e minuut was FC Meppel bovenliggend. Met name na rust speelde het duel zich voornamelijk af op de helft van SC Elim en was het wachten op de beslissing. Deze viel pas in de 73e minuut waarna het ook nog 3-0 werd in de slotminuten.

FC Meppel begon afwachtend aan het duel en zag de bezoekers zelfs de eerste kans krijgen. De slordig opererende groen-witten wisten pas na goed 20 minuten de eerste goede aanval te produceren en pardoes was het raak. Emiel Kwant schoot van randje 16 de 1-0 tegen de touwen en zette zo FC Meppel op voorsprong. Na die treffer was de ploeg van trainer Arjen Plessen (hij vertrekt na dit seizoen) de betere ploeg.

Na rust werd het duel steeds eenzijdiger en had FC Meppel de regie stevig in handen. Het kreeg grote kansen het duel te beslissen, maar deed dit pas in de 72e minuut. Brian van der Zweerde schoot een vrije trap schitterend in de kruising, 2-0. Na die goal kon FC Meppel ontspannen op zoek naar meer treffers. Het wist vlak voor tijd de eindstand op 3-0 te bepalen via Robert Erik Lanting na een fraaie aanval.