Staphorst omzeilt lastige horde en blijft in kopgroep

Putten- Staphorst heeft het lastige uitduel bij SDC Putten met 0-3 gewonnen en blijft daardoor stevig in de kopgroep van de Hoofdklasse B. In Putten opende Stan Haanstra de score voor rust en was diezelfde Haanstra ook verantwoordelijk voor de 0-2 in de 56e minuut. Zes minuten voor tijd bepaalde Justin Benjamins de eindstand op 0-3 waardoor de geel-blauwen op een punt van de koplopers blijven.

Staphorst begon aardig aan het duel en zorgde via een vrije bal van Dirk Muis voor het eerste gevaar. In de 20e minuut was de eerste grote kans meteen raak door Stan Haanstra. Hij schoot beheerst de bal tegen de touwen na een fraaie combinatie met Justin Benjamins, 0-1. Na die goal bleven de beste kansen voor Staphorst dat via Martijn Brakke, Stan Haanstra en Justin Benjamins voor rust verder afstand had kunnen nemen.

Dit gebeurde pas in de 56e minuut toen Haanstra met een enorme pegel voor 0-2 zorgde. SDC Putten probeerde het na die dreun nog wel, maar was slechts eenmaal dichtbij de aansluitingstreffer. Staphorst controleerde de wedstrijd en trok de zege simpel over de streep. Justin Benjamins bepaalde in de 84e minuut de eindstand op 0-3 door de bal het laatste zetje te geven.