MSC-Amslod kan het ook tegen HBS niet bolwerken

Den Haag - MSC-Amslod blijft in de onderste regionen verkeren van de hoofdklasse A. De wit-zwarten verloren zondagmiddag in Den Haag met 4-1 van HBS.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd in het eerste deel van deze wedstrijd. Toch was het de thuisploeg die een voorsprong nam. Voor de zoveelste keer dit seizoen gebeurde dat uit een standaardsituatie waarbij de Meppeler verdedigers het nakijken hadden. Een corner werd door de Hagenaars doeltreffend binnengeknikt: 1-0. Direct na deze openingstreffer kreeg HBS opnieuw de kans om te scoren. Nu was het doelman Holterman die de 2-0 voorkwam. MSC probeerde zich onder de druk van de thuisclub uit te spelen en naarmate de eerste helft vorderde lukte dat ook aardig. In aanvallend opzicht kregen de Meppelers ook kansen. Eerst was het Jim Veltmaat die naast schoot van afstand en daarna verscheen Noah Schuurman oog in oog met de HBS-doelman, die redde met zijn voet. Niet veel later was het wél raak. Opnieuw Schuurman ontsnapte aan de aandacht van de verdedigers en de snelle aanvaller wist nu wel te scoren. De 1-1 bij rust was terecht.

Energieker

Direct na rust pakte HBS de zaken energieker aan. MSC werd al snel op een 2-1 achterstand gezet. Toen niet veel later ook de 3-1 werd gescoord, was het over en sluiten voor de Meppelers die vervolgens ook de 4-1 nog tegen kregen.

Komende zondag wacht de Meppeler hoofdklasser een laatste krachtmeting voor de winterstop. Dan komt SJC uit Noordwijk in Meppel op bezoek.