DinerItalia stopt met geven van kooklessen en workshops

Meppel - Beatrice Onorini en Alessia Coletti stoppen na 13 jaar met DinerItalia. Op 1 januari gaat de stekker uit de kookstudio, die is gevestigd in de Gasfabriek in Meppel.

In 2006 startten Beatrice Onorini en Alessia Coletti hun kookstudio bij Concordia Keuken en Bad. In 2011 verhuisden ze met de keukens naar de Gasfabriek. Beatrice: „We konden daar meer mensen ontvangen en professionaliseren. We hebben met heel veel plezier Italiaanse kooklessen verzorgd en workshops gegeven.”

Kooksessies

Beide dames hebben ruim 2000 kooksessies op hun naam en kijken met heel veel plezier terug op de afgelopen 13 jaar. Alessia: „We hebben fantastische groepen mogen ontvangen die met veel enthousiasme aan de slag gingen. Af en toe moesten we ingrijpen om nog wat fatsoenlijks op tafel te krijgen, maar dat kwam gelukkig maar weinig voor. Uiteindelijk draait het er om dat de mensen terugkijken op een prettige avond. Dat is onze verantwoordelijkheid. Dat geldt voor zowel de ambiance als voor het eten. We willen iedereen bedanken voor het vertrouwen.”

Alessia en Beatrice combineren de kookstudio met een andere baan. „Het is lastig dat je naast je dagelijkse werk ook in de weekenden aan bak moet. Vanaf volgend jaar hebben we de weekenden vrij en kunnen we zelf weer feestjes gaan bezoeken.”

Tot het eind van het jaar staan er nog workshops gepland.