Koorschool Viva la Musica geeft kerstconcert

Meppel - Alle koren van Koorschool Viva la Musica geven zondag 15 december een kerstconcert in de Grote Kerk in Meppel. De koorschool Viva la Musica bestaat precies dertig jaar.

Dit jaar staat het podium midden in de kerk en zit het publiek er omheen. De kinderen worden begeleid door harpiste Marije Vijselaar. Traditiegetrouw begint het concert met de Engelse Carol Once in Royal Davids City, begeleid door Victor Pirir Avila.

De jongste groep, het beginnerskoor, zingt enkele eenvoudige Nederlandse kerstliedjes. Voor velen van hen is het de eerste keer dat ze voor een groot publiek gaan zingen.

Kinderkoor

Het kinderkoor neemt het daarna over met Engelstalige liedjes, waaronder een aantal bekende Engelse carols, een wiegelied, een Schots kerstlied en een Joyful Noel, waarin het koor als één stem begint, tussendoor zich splitst in vijf stemmen en weer gezamenlijk eindigt. Een aantal kinderen uit het koor treden op als solist.

Het jeugdkoor vervolgt het concert met meerstemmige kerstmuziek waaronder een stralend Zweeds kerstlied, speciaal voor Viva la Musica gearrangeerd door dirigent en componist Hans Leenders, een wiegelied gecomponeerd door een van de jeugdkoorleden, een statig Duits driekoningenlied, Entre le boeuf in een vierstemmige zetting, Glow van de componist Eric Whitacre en een paar delen uit de Ceremonie of carols van Benjamin Britten met harp. Als laatste zingen ze This Endris Night, gecomponeerd in 2019 door Sarah Quartel.

Als afsluiting zingen alle kinderen Gaudete. Kaarten zijn te koop bij de ingang van de kerk. Het concert begint om 17.00 uur in de Grote Kerk en duurt tot uiterlijk 18.15 uur.