Vreemd geld, oude munten en DE-koffiepunten voor het goede doel

Meppel - De Lions Meppel-Reestdal doet mee aan de nationale inzamelactie van koffiepunten van Douwe Egberts. Vorig jaar werden in totaal meer dan 63 miljoen waardepunten opgehaald. Deze punten, en een bonus van de koffiebrander, zorgden ervoor dat er 130.000 pakken koffie naar de voedselbanken gingen.

In deze regio kunnen de DE-waardepunten worden ingeleverd in Meppel bij de vestigingen van Albert Heijn, in de Wijk bij de DA en in Koekange bij Spar Koetsier.

De landelijke actie van de Lions wordt al jaren gesteund door René Froger. „Helaas zijn er ook in Nederland nog Voedselbanken nodig. Daarom vind ik dit een briljante actie. Hiermee krijgt ieder gezin dat aangewezen is op de Voedselbank het komende jaar minimaal 1 pak koffie per maand. Koffie brengt mensen dichter bij elkaar, maar is ook duur en bederft niet. Het komt daardoor maar zelden in een pakket van de Voedselbank terecht.”

Oud en vreemd geld

De Lions Meppel-Reestdal combineren deze actie met een inzamelingsactie van oud en vreemd geld: Fight for Sight. Deze actie is te vinden bij de winkels waar ook de DE-waardepunten ingeleverd kunnen worden. De opbrengst van deze actie wordt besteed aan de financiering van staaroperaties. Initiatiefnemer Jaap Stelling: „Stel je eens voor wat het betekent in een arm land als je niets of onvoldoende kunt zien. Je kunt niet meer werken, geen inkomen verwerven en je gezin niet onderhouden. Dat is een ramp. Mensen met staar kunnen over het algemeen goed worden geholpen met een relatief eenvoudige operatie.”

Kastjes en keukenlades

De Lions Meppel-Reestdal roept alle inwoners in de regio op mee te doen aan de actie(s). „Kijk eens in lades en kastjes of er nog DE-waardepunten liggen of oude munten, afkomstig uit binnen- en buitenland en doe deze in de speciale actiebussen bij de deelnemende winkels. Het geld en de waardepunten komen terecht bij mensen die het nodig hebben.”