Meppeler kunstenaars gezocht voor expositie Toekomstdenken

Meppel - Stichting Kunst & Cultuur is op zoek naar beeldend kunstenaars uit de gemeente Meppel voor de tentoonstelling Toekomstdenken. Zowel schilderijen, installaties, foto’s als bewegende beelden zijn welkom.

De expositie vindt van 15 februari tot en met 29 maart 2020 plaats in Centrum Beeldende Kunst (CBK) Emmen en moet een beeld geven van de manier waarop kunstenaars van nu naar de toekomst kijken. Door middel van het project Toekomstdenken worden de kunstenaars uitgedaagd om na te denken over de toekomst en hun ideeën te vertalen in een kunstwerk. Drentse kunstenaars Joop Striker, Kitty Boon, Loes Heebink, Maria Berkhout en Peter Veen zijn al bezig geweest met dit thema. Hun werken zijn ook te bewonderen in de tentoonstelling.

Bundel

De tentoonstelling is voor zowel professionals als amateurs en iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. Elke vorm van beeldende kunst is welkom, zodat de expositie een bundeling van allerlei beeldende technieken en disciplines wordt. De deelnemende kunstenaars mogen ook exposeren op de Verdiepingsdag op 29 februari. Op deze dag kunnen zij meedoen aan workshops, hun werk bespreken met vakgenoten en ideeën opdoen voor het maken van nieuw werk.

Toekomstdenken

Toekomstdenken is een participatieproject en talentontwikkelingsprogramma van Stichting Kunst & Cultuur en Stichting Beeldruimte Overijssel. Het project bestaat uit inspiratiedagen, verdiepingsdagen, workshops, lezingen en de expositie. Het project daagtkunstenaars uit om over hun eigen grenzen heen te kijkenen zich te verdiepen.

Aanmelden kan tot 1 februari via: www.kunstencultuur.nl/toekomstdenken.