Collin Veijer is AMBC-sportman van het jaar

Staphorst - Collin Veijer is opnieuw verkozen tot AMBC-sportman van het jaar. Dit werd zaterdag tijdens de jaarlijkse feestavond bekend gemaakt. Tijdens deze avond zijn alle AMBC-clubkampioenen van de crosscompetitie gehuldigd.

De presentatie van de AMBC kampioenshuldiging 2019 was in handen van Patrick Roth. De afgelopen weken hadden de leden van AMBC de mogelijkheid digitaal een stem uit te brengen op hun favoriete AMBC-sportman van het jaar 2019. Nadat de stemmen geteld én gecontroleerd waren was het opnieuw Collin Veijer, die net als in 2018, de meeste stemmen kreeg en zich de AMBC-sportman van het jaar 2019 mag noemen. Veijer, die dit jaar uitkwam, in het Italiaanse ELF CIV Moto3 kampioenschap voor het Speed Up Factory Team eindigde in zijn debuutjaar in deze klasse als vijfde in het eindklassement.

Daarnaast wist Collin zich als enige Nederlander, na 2 circuitdagen uit een groep van 108 talenten uit 38 landen, te selecteren om mee te doen met de 2020 Red Bull MotoGP Rookies Cup. Deze races zijn onderdeel van 7 Europese Grand Prix.

Huldigingen

Naast de huldiging van de sportman van het jaar werden ook de kampioenen van de clubcrosscompetitie gehuldigd. In alle crossklassen mochten de top drie van het eindklassement een beker en een bos bloemen in ontvangst nemen. Naast bekers om het crosskampioenschap waren er ook nog diverse wisselbokalen uit te reiken.

De Rijschool Kornelis Meesters wisselbokaal is er voor de kilometervreter met de meeste afgelegde kilometers van afgelopen jaar onder de toer rijders. Deze is in 2019 gewonnen door Henk de Witte.

De Arcabo wisselbokaal is er voor de AMBC jeugdrijder tot en met 85cc met de meeste brutopunten in het clubcrosskampioenschap. Dit jaar maakten zowel Dion Brakke als Dex Kooiker aanspraak op deze bokaal aangezien ze met een gelijk aantal punten zijn geëindigd.

AMBC -wisselbokaal

De AMBC-wisselbokaal (motocross) is er voor de AMBC-rijder met de meeste brutopunten in de klassen boven de 85cc in het clubcross kampioenschap. Met 234 punten wist Jan Bloemhof deze bokaal voor zich op te eisen.

De Veijer trappen wisselbokaal is er voor de AMBC-rijder met meeste bruto punten in het NK minibikeracen. Deze wisselbokaal is gewonnen door Kiyano Veijer. Kiyano wist dit jaar als eerste te eindigen bij de minbikes in de klasse Junior B.

De AMBC-wisselbokaal (wegrace) is er voor de AMBC-rijder met meeste brutopunten in het NK Junior Moto Racing. Deze bokaal is gewonnen door Loris Veneman.

Huldigingen

Zoals gebruikelijk werden ook dit jaar de AMBC leden die kampioen zijn geworden in andere competities buiten de AMBC gehuldigd op de feestavond.

De jaar waren dit: Kiyano Veijer: Nederlands en Europees kampioen Minibike Junior B; Danny van der Sluis: Nederlands kampioen ONK SuperCup1000; Loris Veneman: Nederlands en Europees kampioen NSF 100; Jeroen Hilsters: Nederlands kampioen ONK SuperCup600