De Taalmannetjes
Door De Taalmannetjes

Wij zijn beter als hunnie

Voetbaltrainers en taal. Het is wellicht niet de gelukkigste combinatie. Maar... het levert wel inspiratie op voor De Taalmannetjes.

„Mannen, luisteren... vandaag is het D-Day! Aanhaken of afhaken! Ik hoop dat jullie daar vandaag volledig van doordrongen zijn. Vandaag moet het gebeuren. Winnen we, dan doen we goede zaken op de ranglijst. Dan kunnen we naar boven kijken.

Ik verwacht een getergde en scherpe ploeg! Vanaf minuut één! Ik eis scherpte bij iedereen! Ook bij jou, Job! 

Thuis zijn wij de baas! Voor hunnie valt hier niets te halen! Wij zijn beter als hunnie! We vreten het gras op! Ik verwacht van iedereen 117 procent inzet! Vandaag kun je je niet verstoppen! We geven ze geen centimeter ruimte! We klappen er meteen bovenop!

Job, jij ook! Kort zitten, bal afpakken en inleveren! Gaat je tegenstander naar het toilet? Dan volg je hem!

We laten het balletje het werk doen. Dat stukkie leer wordt niet moe. Van achteruit bouwen we op, om via de vleugels te penetreren. Heb je een kans? Vuren! Niet nadenken, schieten! Trekker overhalen! Afdrukken! Pantoffel eronder!

We grijpen hunnie bij de strot! Maar alles vanuit de organisatie! En vergeet niet: wij voetballen vanuit het PIK-principe! Job, waar staat dat nog maar weer voor! Nou? Plezier! Inzet! Kwaliteit! Kom op, mannen! Erbovenop vandaag!”

Jammer... De JO09-2 verloor met 0-27 van hunnie. Het zat niet mee. 

Contact? detaalmannetjes@ndcmediagroep.nl