Verkoop van vrije kavels Danninge Erve gaat van start

Nijeveen - De verkoop van 10 kavels voor vrijstaande en 2-onder-1-kap woningen in Nijeveen is begonnen. Dinsdag was er een informatie-avond in De Schalle, waar vele geïnteresseerden naartoe kwamen.

Volgens wethouder Roelof Pieter Koning bieden de kavels in Danninge Erve Zuid II mensen de mogelijkheid om een droomhuis neer te zetten. „Op een prachtige locatie in Nijeveen kan op 8 van de 10 kavels een welstandsvrije woning gebouwd worden. Dus geheel naar eigen inzicht te ontwerpen en te ontwikkelen.”

Tijdens de bijeenkomst kregen de belangstellenden informatie over de inschrijving en loting en er was kaartmateriaal over de kavels aanwezig. De inschrijving is geopend tot maandag 13 januari 2020, 08.00 uur. Bij meerdere gegadigden voor een kavel vindt een loting plaats op woensdag 15 januari 2020 in dorpshuis de Schalle in Nijeveen.

Danninge Erve

Danninge Erve Zuid II is het laatste stuk van Nijeveen waar nieuwbouw plaatsvindt. Deze wijk gaat de zuidwestelijke rand van het dorp vormen. In Danninge Erve Zuid II is plaats voor ruim 100 woningen, maar het dorpse karakter blijft behouden. Op de vrije kavels kunnen vooral vrijstaande, maar ook een paar 2-onder-1-kap woningen een plek krijgen. Belangstellenden kunnen hun eigen duurzame droomhuis laten bouwen.

Meer informatie: www.meppel.nl/danningeerve