Christelijk Mannenkoor Staphorst maakt zich op voor kerstconcerten

Staphorst - Het Christelijk Mannenkoor Staphorst maakt zich op voor een tweetal kerstconcerten in de regio. De eerste vindt zaterdagavond 14 december plaats in De Voorhof in Nieuwleusen; de tweede is een week later in De Levensbron te Rouveen.

Beide avonden staan onder leiding van dirigent Peter Bos en bieden een gevarieerd programma met ruimte voor samenzang van bekende kerstliederen. Peter Bos had al afscheid genomen van het koor, na de heren 21 jaar lang te hebben geleid. Toen hij dit voorjaar na het 50-jarig jubileum kenbaar maakte ermee te willen stoppen, kwamen de zingende heren al snel uit bij Johan Bredewout uit Vollenhove. Hij is de nieuwe leidsman, maar bij deze twee concerten nog even niet. Hij had nog andere verplichtingen.

Kerstconcert

In De Voorhof te Nieuwleusen geeft het Christelijk Mannenkoor Staphorst zaterdag 14 december zijn jaarlijkse kerstconcert. Hier werken Sander van den Houten en Evan Bogerd mee. Ze bespelen respectievelijk de piano en het orgel. Verder wordt medewerking verleend door de sopraan Marjo van Someren. Het concert begint om 19.30 uur en vanaf 19.15 uur is er samenzang van kerstliederen.

Zaterdag 21 december, om 19.30 uur, volgt het concert in De Levensbron in Rouveen. Ook dan is er vooraf én tijdens het programma samenzang van kerstliederen. In Rouveen werkt de violiste Chloë Elzenaar mee. Wilbert Magré bespeelt de vleugel en Evan Bogerd begeleidt het koor en de samenzang op het orgel. Ook is de bariton Gert Pannekoek van de partij.

Bij het koor is ruimte voor (jonge) aanwas. Het koor telt honderd mannen. Er zitten veel dertigers, veertigers en vijftigers op het koor, maar toch is aanwas belangrijk. „Over vijf jaar willen we minstens 120 leden hebben”, zegt de voorzitter .

De koor- en samenzang zal tijdens de concerten worden afgewisseld met instrumentale intermezzo’s van de begeleidende musici.